!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Kosttilskudd og urter. (Tidforendring)

0

Kosttilskudd og urter.

Hei;)

Jeg vil følge opp innlegget om Candida med et innlegg om lekk tarm siden disse to tilstandene er vanlige og ofte relaterte.

Mange i dag har lekk tarm siden vi spiser alt for mye sukker og prosessert mat, vi stresser, og tar alt for mye antibiotika og smertestillende. 

Lekk tarm er en tilstand som forårsakes av en kronisk betennelsestilstand i kroppen. Denne betennelsen skader veggene i fordøyelsesystemet. Det vil da oppstå hull, som gjør at flere stoffer fra maten vi spiser, virus og bakterier kan lekke over i blodbanen. Når disse "fremmed" stoffene passerer over i blodbanen vil kroppens immunforsvar se på dem som inntrengere å angripe. Dette er starten på auto immunsykdommer som;

 

Lekk tarm gir symptomer som kviser, eksem angst, utmattelse, mat allergier, gass mm...

Lekk tarm er ofte knyttet til en vanlig tilstand som heter Candida. Candida er en overproduksjon av sopp i kroppen les mer her. Candida skaper en betennelse i kroppen som skader tarmen. 

Immunforsvaret lærer å takle sykdommer og infeksjonene du har hatt. Det er derfor du har vannkopper kun en gang i livet. Dette er en fantastisk egenskap, men kan også skape problemer.

Dersom du har lekk tarm å spiser et meieriprodukt. (Meieriprodukter inneholder proteinet kasein som er vanskelig for kroppen å fordøye.) vil melke proteinene gå over i blodbanen, immunforsvaret vil da angripe disse og se på dem som en infeksjon som må elimineres. Neste gang du spiser et meieriprodukt vil kroppen reagere med samme mynt fordi immunforsvaret vil se på melke proteinene som en trussel for din helse. Dette er en av grunnene til til at du kan ha allergier.

Derfor er det utrolig viktig og ta vare på fordøyelsesystemet, ved å spise mat som holder tarmfloraen vedlike og candida under kontroll. Jeg har tidligere skrevet om hvilken mat du bør spise, se på linken til innlegget om Candida.

I dette innlegget vil jeg fortelle om hvilke urter og vitaminer du kan ta for å reparere magen dersom du mistenker at du har lekk tarm. 

Topp 10:

1. L glutamin:

L glutamin er en amino syre som eksisterer naturlig i kroppen. Denne aminosyren hjelper til med å bygge opp fordøyelsessytemet ved å gi mat til cellene i tynntarmen, og hjelpe til med å reparere skadene ved lekk tarm. Kroppen produserer ikke nok L glutamin, og det er et økende behov siden mange har skader på fordøyelsesystemet. Jeg bruker denne. 2. Probiotika:

Jeg kan ikke få sagt det nok, alle bør ta probiotika. Vi bruker alt for mye antibiotika som fjerner de gode bakteriene i magen og gir ubalanse. Dette er starten på så utrolig mange helse problemer. Probiotika tilfører gode bakterier som kroppen er helt avhengige av for å fungere optimalt. Probiotika bekjemper infeksjoner, sopp og giftstoffer, og hjelper til med å balansere kroppens hormoner og PH. 

Kroppens viktigste bakterier er bifidobakteriene. Disse bakteriene beskytter tarmsystemet. Dersom du har mye av disse gode bakteriene i kroppen tolererer du proteinet gliadin som finnes i gluten i større grad. Du kan derfor spise mer korn, enn en person som mangler disse bakteriene.

Du kan spise fermentert mat for å få i deg masse probiotika, det er den beste kilden. Men mange har av ulike grunne ikke mulighet til å spise fermentert mat, da er det viktig å ta tilskudd. Tilskudd jeg anbefaler er Dr Mercola. Du kan kjøpe tilskuddet her. 

3. Enzymer:

Vi spiser mye oppvarmet mat som har mistet mange av sine naturlige enzymer. Enzymer hjelper kroppen med å bearbeide maten og ta opp næringen fra maten du spiser.Du kan lese mer om enzymer her. Når vi spiser mat som inneholder lite enzymer må kroppen jobbe hardt for og fordøye maten, dette belaster et allerede skadet fordøyelsesystem. Vi trenger enzymer for å støtte immunforsvaret og få ned innflammasjonen i kroppen. Enzymer gjør jobben for fordøyelsesystemet slik at det får hvile, og hjelper kroppen med å bryte ned vanskelige proteiner og sukker som gluten, kasein, og laktose.  Ta disse enzymene midt i måltidet når du spiser mat som er vanskelig for kroppen og fordøye for optimal effekt. 

 

4. Kokos olje 

Kokos olje inneholder tre fett syrer, R laurinsyre, myristinsyre, og palmitinsyre  som gir mange helsefordeler. Kokos olje dreper farlige mikrober, og balanserer derfor bakteriene i fordøyelsesystemet. Dette bidrar til å ta livet av candida, balansere hormoner og blod sukkeret samt gi deg mer energi. 5. Quercetin

Quercetin er antioksidanter som reduserer betennelsen i kroppen ved å bekjempe frie radikaler og forbedre sirkulasjonen. Quercetin reduserer også effekten av infeksjonen, og gir et lavere nivå av histamin som hjelper mot allergier. Du kan få quercetin gjennom frukt og grønnsaker som spinat, brokkoli, bær, kål, tomat, og erter. Eller du kan ta tilskudd.6. Oregano olje:

Oregano olje er naturens antibiotika, uten bivirkninger. Studier har vist at den kan drepe fem forskjellige typer bakterier som skaper infeksjoner. Oregano olje kan bekjempe kreft, frie radikaler, allergier, virus, parasitter samt redusere innflammasjon. Jeg bruker oregano olje dersom jeg får kviser, du tar bare en dråpe rett på kvisen og den tørker ut med en gang;) Men jeg advarer deg det svir. Du kan også blande ut noen dråper i vann og ta den innvortes.  

7. Aloe vera:

Alle bør ha minst en aloe vera plante i huset. Aloe vera er kjent for å bekjempe innflammasjon, hjelpe med forstoppelse og reparere sår. Aloe vera hjelper fordøyelsen ved å bryte ned molekyler.

Jeg bruker aloe vera direkte på magen sammen kokos olje og noen dråper peppermint olje for å roe ned magen dersom jeg har magesmerter. Det funker! 

 Men sky disse som pesten. De inneholder aspartam som skaper betennelse i kroppen. 

 

8. Eplecidereddik:

Eplecidereddik er fermentert, den gir derfor kroppen mange enzymer og probiotika. Eplecidereddik kan hjelpe mennesker som sliter med halsbrann eller GERD. (Gerd kan være veldig slitsom, men er ikke nabokjørringa vi snakker om nå.)9. Bentonitt leireBentonitt leier hjelper kroppen med å rense seg selv, bekjempe sykdommer og giftstoffer. Leiren kommer fra asken fra vulkaner og den inneholder spesielle kjemiske komponenter som binder seg til mineraler som kvikksølv og bly når den kommer i kontakt med dem. 

I dag finner vi giftstoffer i mange av de prosesserte matvarene vi spiser daglig. Leiren kan hjelpe og dra disse ut av kroppen. Du kan blande en spiseskje med bentoinitt leire sammen med en spiseskje fiberhusk og drikke som en rensende drikk. Det er da viktig at du ikke spiser rett før du tar drikken, den tar med seg all næringen fra maten du spiser. Vent derfor en time etter måltid. 

10. Kraft fra fjærkre, fisk eller dyr (bone broth):

Kraft får du ved å lage suppe på beinen fra fisk eller kjøtt. Dette er omtalt som rennende gull, og er en viktig komponent i dietter som paleo, scd, og gaps. Kraften inneholder viktige mineraler som kalsium, magnesium, fosfor, silikon og svovel. Disse mineralene bygger opp fordøyelsesystemet og reduserer innflammasjon. Kraften inneholder også aminosyrer og kolleagen. Kollagen produserer gelatin som hjelper til med å bryte ned protein, og derfor hjelpe mange mot ulike fordøyelsesykommer. 

Du kan enkelt lage kjøttkraft hjemme ved å koke suppe på beina du ellers ville kastet. La det småkoke/putre i 24 timer. Da kan du drikke kraften til frokost for og hjelpe magen. Mange drikker kraften som kaffe når de er på farten. 

 

Kilder Dr Axe- food is medicine. 

#mat #ernæring #motivasjon #tips #kosthold #sykdom #helse #hverdag #blogg #trening #kosttilskudd #urter 

 

 


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Tidforendring

  Trebarnsmor med ulcerøs kolitt. Studerer til og bli ernæringsfysolog. Her kommer jeg til å dokumentere min vei til en bedre helse. Håper denne bloggen vil inspirere og motivere andre kronisk syke til å gjøre en endring for å bli bedre. Instagram; nutritionrebel

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde