!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Besøk hos UNO VITA (Tidforendring)

1

Besøk hos UNO VITA

 


Etter uttalige legebesøk hvor jeg har gått ut mer deprimert, lei meg, sint og irritert enn jeg var da jeg gikk inn fikk jeg endelig den hjelpen jeg trengte. 

Jeg var på klinikken UNO VITA. Her møtte jeg en fantastisk mann (Jan Fredrik Poleszynski) som tok meg på alvor, han var genuint interresert i å hjelpe meg! Han tok seg tid til å snakke med meg, til å forklare meg hvordan kroppen fungerer. Han ga meg en forklaring på hvorfor jeg ble syk. Han brukte ikke skumle diagnoser, han ser på kroppen som en helhet. Er du syk så er det fordi kroppen din er i ubalanse, alt henger sammen og du må fikse ubalansen for at kroppen skal kunne reparere seg selv. 

Jeg har hatt ulcerøs kolitt siden jeg var 12, jeg har alltid lurt på hva triggeren var, jeg vet at genene ikke er nok for at en sykdom skal utvikle seg. Jan forklarte meg at for at genene skal utrykke seg må andre faktorer være tilstede, disse faktorene kan være emosjonelt traume og tilstanden min mor var i da hun gikk gravid med meg. Da jeg var 5 år skilte foreldrene mine seg, det var veldig hardt for meg, og påvirket meg mye i årene i etterkant, dette var mitt emosjonelle traume som kunne ha startet all denne dritten. Min mor røyket når hun gikk gravid med meg, dette kunne også ha vært med på å predisponere meg for denne sykdommen. Det var en lettelse å få vite hvorfor jeg ble syk, og jeg klandrer ikke mine foreldre for skilsmissen eller røykingen. De gjorde så godt de kunne, og jeg mener de ikke har kunne gjort overgangen bedre. De er begge venner i dag, og har vært det helt siden skilsmissen. 

Jeg liker å være min egen lege, og hadde derfor en god anelse om hva som foregikk i kroppen min, men nå fikk jeg endelig bekreftet at det var mye riktig i min "selvdiagnosering". Jan brukte flere maskiner for å finne mine ubalanser.

-Det vi fant ut var at jeg hadde lavt stoffskifte, det kom ikke som et sjokk siden jeg lenge hadde mistanker om at kortison produksjonen i kroppen min var på bærtur etter alle prednisolon kurene jeg har vært igjennom. Dette hadde jeg selvdiagnosert på forhånd og har nylig begynt å gå på små doser bioidentisk hydrokortison samt lakrisrot ekstrakt for å hjelpe med dette.

-Jeg manglet en god del mineraler som selen, silikon, jod og magnesium. Jeg tar daglige doser jod men må forhøye dosen. Magnesium er viktig for mange prosesser i kroppen, så bare å få stabilisert magnesium nivåene i kroppen min kan hjelpe meg masse. Jeg fikk en magnesium spray som jeg skal spraye på huden morgen og kveld, samt at jeg tar magnesium tilskudd. 

-Ryggen min var også et problem, det hadde jeg mistenkt på forhånd siden jeg alltid har hatt problemer med å utføre styrkeøvelser på riktig måte. Teknikken i markløft har jeg aldri klart å mestre. Så det blir nok en kiropraktor time på meg. Vi tok en EKG som viste ubalanser i hjerterytmen min, Jan sa det kan ha en sammenheng med ryggen min. Så fikser jeg ryggen kan hjerterytmen min stabilisere seg. 

- Maskinen viste stor aktivitet i mageregionen, noe som ikke akkurat kom som et sjokk. Jeg ble fortalt at jeg må spiser mer fett, og at ketose dietten var noe jeg måtte prøve ut. Jeg har lenge vist at min tid som veganer var over, jeg må spise det som kan hjelpe kroppen min å bli frisk. Leveren min slet også med å utføre sine oppgaver, noe som ikke var så rart etter mange år med kraftig medisinering som tar livet av leveren, så jeg fikk tilskudd som skal hjelpe leveren å fungere igjen. Jeg fikk også en elektromedisinsk behandling og massasje som gjorde godt. 

Målingene som Jan utførte viste at jeg lå godt innenfor normalen på mange ulike områder,  det lettet utrolig mye. Jeg vet nå hva som er galt, og hva jeg må jobbe med for å bli helt frisk! :D

Jeg anbefaler alle som sliter med sykdom og oppsøke Uno vita, Jan har hjulpet meg så utrolig mye. Ønsker du å lese mer om klinikken kan du gå inn på unovita.com

#sykdom #helse #kosthold #mat #tips #inspirasjon #blogg #hverdag • Venninna til
  12.12.2016 kl.09:18
  Hei! Tusen takk for en åpenhjertig og fin blogg! Jeg har ei venninne som er omtrent der du beskriver at du var på det sykeste. Etter 3 mnd på sykehus, der tilstanden har vært kritisk nesten hele tiden, og hvor hun har blitt møtt på en måte der personalet bare ser og behandler sykdommen og ikke henne som person, har hun ikke mer tillit til dem og ønsker å bytte sykehus. Har du et sykehus å anbefale som er gode både på ulcerøs kolitt og det å se hele mennesket samt å informere og trygge pasienten når tilstanden er veldig dårlig? Ser ut til at det blir operasjon om få dager...  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Tidforendring

  Trebarnsmor med ulcerøs kolitt. Studerer til og bli ernæringsfysolog. Her kommer jeg til å dokumentere min vei til en bedre helse. Håper denne bloggen vil inspirere og motivere andre kronisk syke til å gjøre en endring for å bli bedre. Instagram; nutritionrebel

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde