!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Fra syk til frisk? (Tidforendring)

3

Fra syk til frisk?

Tatt med Lumia Selfie

Jeg har ikke blogget på en god stund siden det har vært mye som har skjedd og jeg har fokusert på meg selv. Men nå er jeg tilbake og skal gi dere en oppdatering på hvordan jeg omsider klarte og fikse mine helseproblemer og er nå i remisjon fra sykdommen, og friskere enn jeg har vært på lenge:)

For dere som er nye på bloggen så har jeg hatt ulcerøs kolitt siden jeg var 12, jeg har vært inn og ut av sykehus og slitt med mageproblemer, angst, depresjon acne m.m... Jeg utviklet til slutt en ondartet svulst i blindtarmen. Jeg har kun operert ut blindtarmen, og har tarmen min inntakt noe jeg i dag er overlykkelig for!

Jeg har kjempet for livet mitt de siste 2 årene, det har vært et helvette! Helt siden jeg ble gravid i 2014 har jeg vært så og si sengeliggende. Kroppen min var nær å gi opp flere ganger, det er skummelt å tenke på at jeg var så nær døden

.

Jeg forsøkte ALT! etter diagnosen begynte jeg å juice og spise 100% rent, grønnsaker, korn, bønner og frukt i ca 1 år. Det var ikke bra for meg, jeg var sliten hele tiden, emosjonell, ustabil og symptomene mine ble værre. Jeg tror dette skyldes at kroppen min fikk seg en skikkelig rengjøring, men kroppen min var ikke i stand til å skille ut alle giftstoffene siden tarmen min var i så dårlig stand. Start alltid med å reparere magen før du begnner å rense systemet!

 Jeg utviklet store mineral og vitamin mangler å spiste mye mat som bidro til å holde meg betent i tarmen. Maten som var dårlig for meg, er mat som de fleste ser på som "sunn mat", men det var min kryptonitt. Tomat, potet, og paprika bidro til at jeg aldri ble helt bra. Jeg gjorde mange feil før jeg fant ut hva som fungerte for meg. Min største feil var og begynne på prednison som en siste utvei, men jeg var desperat etter å stoppe blødningene! Jeg var ustabil, deprimert og emosjonell før jeg begynte på denne medisinen men den gjorde alt 10000000 ganger verre! Jeg lå å gråt hver dag, og hadde tanker om å ta mitt eget liv. Heldigvis stoppet jeg på medisinen og endret kostholdet mitt.

Jeg gikk fra veganer til paleo, begynte å spise kjøtt, samt kuttet korn fra kostholdet mitt. Dette inkluderer de "korn lignende" produktene som  bokhvete, amaranth, millet, quinoa osv.. Disse kornsortene tåler de fleste med mageproblemer, men de fungerte ikke for meg. Jeg tok en allergitest hos Arena helse som viste at jeg fikk i meg enorme mengder gluten, men jeg spiste ikke gluten! Så begynte jeg og lese mer om gluten, gluten finnes i varierende mengder i alle typer kornsorter, det vil si at disse glutenfrie kornsortene har små mengder med gluten som man bør unngå dersom man har mageproblemer.

Etter jeg kuttet ALT av korn og begynte å spise kjøtt merket jeg endringer umiddelbart. Jeg har alltid vært sliten etter kl 18.00 på kvelden, jeg har også følt meg betent og uggen, det var min hverdag og det var helt vanlig for meg. Men nå har energien sakte med sikkert begynt å komme tilbake, jeg har også sluttet å få blod i avføringen,og er HELT medisinfri! Jeg tar mange tilskudd for å hjelpe kroppen min, jeg har fortsatt mange mangler og har en lang vei å gå før jeg kan si at jeg er frisk. Men jeg har kommet utrolig langt på det siste året.

Disse endringene har gitt meg livet tilbake! Jeg var på CT i oktober og jeg er kreftfri! Jeg skal fortsatt på jevnlige scanner for å være på den sikre siden. Men jeg føler meg bedre og bedre hver dag. Jeg kommer til å bruke bloggen fremover til å dele med dere hva jeg gjør for å bli bedre. Jeg håper den kan hjelpe andre som sliter med sykdom til å bli frisk.

Kreft er ingen dødsdom, autoimmune sykdommer kan reverseres og du kan også få livet ditt tilbake!#helse #kosthold #mat #matermedisin #ernæring #blogg #sykdom #ulcerøskolitt #hverdag #inspirasjon

 

 

 

 

 

 

 

  • 17.11.2016 kl.09:14
  Huff. det høres ut som om du har hatt en stri tørn gjennom sykdom og ernæringsutprøving. Skremmende å bli så syk at døden venter på dørterskelen!

  Jeg håper at du nå, når du føler at ting er på oppadstigende, får lov til å fortsette på den veien slik at du får litt mer igjen for dagene i livet ditt.

  Lykke til videre, gleder meg til å følge deg videre - og kanskje kan jeg selv få noen tips til hva jeg kunne prøve. Sliter med en ustabil og vrang mage, som sies å være en følgesvenn for min fibromyalgi. Så jeg er selv der at jeg må prøve meg frem, både til hva som kanskje kan hjelpe på magen og hva som kanskje kan være med å dempe noen av smertene mine.
  17.11.2016 kl.09:14
  Hurra! Så godt å høre at helsa er bedre! Sånt kan man like <3
  E
  17.11.2016 kl.20:42
  Fin og lærerik blogg :)

  Lykke til med bedre helse :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Tidforendring

  Trebarnsmor med ulcerøs kolitt. Studerer til og bli ernæringsfysolog. Her kommer jeg til å dokumentere min vei til en bedre helse. Håper denne bloggen vil inspirere og motivere andre kronisk syke til å gjøre en endring for å bli bedre. Instagram; nutritionrebel

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde