!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Tips til hvordan stoppe et ulcerøs kolitt utbrudd. (Tidforendring)

3

Tips til hvordan stoppe et ulcerøs kolitt utbrudd.


 

Jeg har hatt diagnosen Ulcerøs kolitt siden jeg var 19 år gammel, over årene har jeg hatt mange utbrudd om jeg har vært desperat etter å slukke. Medisinene ga meg bivirkninger som jeg mener var vanskeligere å takle enn selve utbruddet fra UC. Av prednison fikk jeg bolle hode, kviser, angst, hjertebank, insomnia, og en utrolig vakker bolle mage, ja jeg følte meg skikkelig lekker;) samtidig måtte jeg takle det å gå på do 10-15 ganger om dagen og se blod i doskåla. UC er en sykdom som kan ta knekken på de sterkeste av oss psykisk. Det tøffeste er kanskje det å gå til legen og få fortalt at dette er noe du må lære deg og leve med. Det er også tilfeller hvor prednison slutter å fungere og man må gå på sterkere medisiner som cellegift for å ta knekken utbruddet. Så har vi sisite utvei som er å operere ut det syke organet. Dette mener jeg er feil, kroppen er konstruert til å kunne helbrede seg selv fra sykdom. Dersom man opererer ut et organ, uten å finne ut hvorfor dette organet ble sykt til å begynne med, vil kroppen fortsette å være syk. Fjerner du nedre del av tarmen fordi du har UC, vil problemet flytte seg lenger oppover i tarmsystemet, og du kan risikere et liv fullt av operasjoner og sykehusinnleggelser. Jeg nektet å operere ut tarmen min, det er jeg så glad for i dag. Nå er jeg symptomfri og har vært det i flere måneder. Jeg vil derfor dele med dere noen tips som kan hjelpe dere som er midt i et utbrudd og ikke vet hvordan du kan slukke det.

1. Mat som er kryptonitt.

Det er 3 ting jeg ønsker at du skal kutte fra dietten din for godt dersom du har UC, det er korn, sukker og meieriprodukter. Spiser du disse er det som og helle bensin på bålet. Det finnes så mange gode alternativer.


 

2. Kyllingsuppe, kyllingsuppe, kyllingsuppe!

Dette kan være kuren du trenger for å komme deg opp på beina igjen, kyllingsuppe er et mirakel for betente tarmer. Kjør en kyllingsuppe diett i 2 uker, det vil gi tarmene dine pause fra mat som er vanskelig å fordøye slik at kroppen får tid til å kjøre igang med å reparere tarmene dine. Kyllingsuppe inneholder næringstoffer som selv en betent tarm klarer å ta opp, næringsmangel er et stort problem for UC pasienter og kan forverre symptomene. Kollagen er også en viktig del av kyllingsuppen, kollagen styrker vevet i tarmene. Dersom du må ta prednison, så kombinere kuren med kyllingsuppe fasten, da kommer du deg raskere av medisinen. Lag den selv ved å koke beinene på en hel kylling i 12-24 timer. Eller kjøp proteinpulver som er laget av kyllingkraft, jeg vet det høres rart ut men det er kjempegodt. Du finner det i mange forskjellige smaker som vanilje, banan, sjokolade, kaffe og nøytral;) trykk på proteinpulver boksen for å komme til siden hvor du får kjøpt det. Jeg blander proteinpulveret med mandelmelk, carob pulver og stevia.


 

3. Hvile.

Under utbruddene mine var det ikke enkelt å gi kroppen min hvile. På utsiden så jeg frisk ut, men jeg var så sliten. Jeg ville være som alle andre, jeg nektet og la sykdommen ta over livet mitt. Så jeg deltok i samme mengde med aktiviteter som alle andre, jeg festet, jobbet fulltid, trente og var med venner, men det resulterte i lengre og alvorligere utbrudd. La kroppen få noen hvile dager, hvor du tar vare på deg selv, og kun tenker på seg selv, og kom deg ut i sola, eller den mengden dagslys som er i Norge. Dagslyset vil virke motvirkende mot depresjon. Depresjon er vanlig for pasienter med UC da vi har problemer med opptaket av vitamin D. Bruk hviletiden til å lese om andre som er i samme situasjon som deg. Les på forum, blogger hør på podcaster osv... Det er utrolig hvor mye det hjelper å høre at du ikke er alene med symptomene dine.

5. Aloe vera.

Få deg en aloe vera plante, ta ut innholdet fra bladene og smør inn magen morgen og kveld. Drikk også aloe vera juice, det har en sterk betennelses dempende effekt.

6. Magnesium spray.


Magnesium er noe kroppen må ha for å kunne utføre flere viktige prosesser i kroppen, og er en av mineralene som vi med UC mangler. For å sikre absorbsjon så kjøp magnesium i flytende form. Spray på kroppen, og drikk utblandet i vann.

7. Allergi test.

Når du er midt i et utbrudd, er immunsystemet ditt i høygir. Det betyr at det ikke vet forskjellen på brødskiven du spiste om morgenen og et virus. Kroppen kan derfor reagere på helt vanlig mat, og du kan utvikle allergier mot noe så ufarlig som et eple. Jeg var allergisk mot blomkål! noe jeg spiste hver dag, så jeg ble ikke bedre før jeg fjernet det fra kostholdet. I dag er magen min fin og jeg kan spise så mye blomkål jeg ønsker;) Bestill en allergi test hos arena helse. De vil sende deg et kit (blodprøve i fingeren). Du sender inn denne blodprøven til arena helse, som videresender den til en lab i USA. Du vil få svar innen to måneder. Jeg vet to måneder er lenge å vente, så imellomtiden kan du kjøre en eliminasjons diett for å selv finne ut hva kroppen din reagerer på. Gaps, eller autoimmun paleo er dietter du kan sjekke ut.

8. GurkemeieHvis du skal gjøre en ting for helsen din, så løp å kjøp gurkemeie.Gurkemeie virker betennelsesdempende, og kan være redningen for den betente tarmen din. Jeg anbefaler Tumeric 3d av epigenetic labs. Kjøper du denne vil den absorberes av kroppen din, kjøper du andre tilskudd kan du risikere at pengene blir spylt ned i do (bokstavelig talt);P Jeg kan også fint anbefale life extention super bio curcumin, den får du kjøpt på iherb. 

#helse #trening #ulcerøskolitt #ibs #chrons #blogg #hverdag #inspirasjon #kosttilskudd #media #sykdom • Tim K P.
  06.04.2017 kl.20:17
  Da jeg fikk UC selv i juni16 så ville jeg stikke innom å tipse deg om Reidun Syversen i Fredrikstad.
  Nylig
  01.06.2017 kl.21:17
  Takk for gode tips! Jeg fikk sterkt utbrudd høsten i fjor for første gang og vært inn og ut av sykehuset siden da. Går nå på prednisilon, og prøver å få tatt knekken på dette utbruddet som aldri stopper.. Kutta ut mye kost, men alt i alt er det jo vi selv som må finne ut hva vi tåler og ikke ;) Hos meg MÅ jeg holde meg unna store mengder fløte og all gjæra alkohol. Ei på jobben har samme sykdom, og hu tåler ikke egg og mye hvetebakst.

  Skal prøve meg på gurkumeie! Hørt det er innafor ja, herlig! Masse god bedring. Håper sykdommen lar deg være i fred og går i remisjon resten av livet. Stor klem fra ei som sliter med det samme
  09.11.2017 kl.14:10
  Nylig:
  Hei vi kan desverre ikke kontrollere alle aspektene ved livet, stress er noe jeg ikke kan gjøre noe med. Jeg har tre barn og er alene med omsorgen 80 % av tiden siden samboeren min jobber på sjøen. Jeg har også slitt med et utbrudd i et par uker. Det som hjelper meg når jeg er i et utbrudd er et vegansk kosthold, meditasjon, og nikotin. Sjekk ut studiene som er gjort på nikotin, det er utrolig hvor godt det fungerer på ulcerøs kolitt. Jeg mener det er bedre enn prednisilon som er en helt forferdelig medisin.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Tidforendring

  Trebarnsmor med ulcerøs kolitt. Studerer til og bli ernæringsfysolog. Her kommer jeg til å dokumentere min vei til en bedre helse. Håper denne bloggen vil inspirere og motivere andre kronisk syke til å gjøre en endring for å bli bedre. Instagram; nutritionrebel

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde