Tidforendring -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

(kilde)

  

Jeg er ikke den eneste som blir skikkelig provosert når mennesker med stor innflytelse angriper sunn naturlig mat. Jeg har skrevet flere innlegg om denne saken fordi den treffer meg! Les innlegget og se om du blir like forbannet som resten av oss;

Blogginnlegget til Helle Bornstein finner du her

Jeg har nå fått selskap av både Linnea Myhre og Ingrid Kristiansen i denne debatten. 

Linnea Myhre kommenterte til Aftenposten; "Jeg har ikke ord for hvor flau, frustrert og lei meg jeg ble da jeg slo på God morgen Norge i dag tidlig, og så deg stå der og fortelle om hvor usunt det er å spise BANAN. Jeg har ikke ord for hvor problematisk jeg synes det er, og jeg kaster opp på vegne av alle banantilhengere.» 

AMEN! 

Løps dronning Ingrid Kristiansen ble forbannet over Bornsteins banan utspill.- "Vet ikke Bornstein at fruktsukker er sunnere enn det døde sukkeret det er i en melkesjokolade? Hun bruker seg selv som referanse, og det blir litt tynt", skriver Kristiansen

Det er supert at det er flere med innflytelse som står frem og forteller sannheten. Hvis vi ikke kan spise frukt fordi vi er redde for fruktsukker. Da har det gått for langt. Jeg vil oppfordre til telling av næringstoffer ikke kalorier. Kroppen trenger kalorier og næring for å fungere. 

Vi trenger frukt i hverdagen. Frukt inneholder vitaminer, fiber og antioksidanter som holder oss friske. Frukt gjør oss glade, og motvirker depresjon. 

Frukt kommer fra levende planter som vi har spist i millioner av år! Kroppen har tilpasset seg og spise frukt, og vil ikke ta skade av og spise banan. 

Mange tror frukt= sukker= kalorier=diabetes/sykdom/fedme. Dette er helt feil! Fruktose (frukt sukker) er kun skadelig i veldig høye mengder, og det er nesten umulig og overspise fruktose gjennom frukt. 

Frukt har masse fiber, dette betyr at det tar tid før sukkeret blir tatt opp av leveren. Frukt fordøyes lett av kroppen og går fort gjennom systemet uten av blodsukkeret stiger. Når vi spiser sjokolade vil sukkeret bli tatt opp raskt av leveren, dette kan ha store negative konsekvenser for helsen. Men spiser du et eple vil kroppen kunne prosessere sukkeret på en helt annen måte.

Jeg vil anbefale alle å lese boken "The China Study". Dette er den mest omfattende studien som omhandler kosthold som har blitt gjort. Denne boken anbefaler et kosthold som består av karbohydrater. Bornstein vil ikke anbefale overvektige og spise frukt. Det finnes flere studier som viser at fiber kan hjelpe mennesker med å gå ned i vekt.  Fiber gjør oss mette, og det blir enklere og begrense kalorimengden. Fiber får vi bare fra vegetariske kilder. Bornstein anbefaler og spise grønnsaker istede for banan for og få fiber. Som mellommåltid på farten er det få som spiser salatblader, gulrot eller brokkoli. Da blir man fort sulten igjen og kanskje tyr til usunne kilder.  Frukt metter og gjør oss glade. 

 

Spis frukt hver dag, gi frukt til barna dine med god samvittighet.

 

#hellebornstein #banan #helse #linneamyhre #ernæring #mat #media #frukt 

 

 

 

 

 

 • 0  * 5 dl kikerter ( kjøper du de tørre, legg de i bløt i minimum 4 timer før du koker de. Sil av vannet og avkjøl før bruk)

  * 1 squash

  * 1 gullerot

  * 1/2 løk

  * 1/2 purreløk

  * 1/2 paprika

  * 1 ts fiberhusk

  * 1 dl havremel (glutenfri havregryn som du kjører i blenderen)

  * 1 chia egg ( 1 spiseskje chia frø i 3 spiseskjeer vann) eller et vanlig økologisk egg

  * 1 ts salt

  * krydre med paprika, cumin, og pepper.

  *  Ønsker du burgerne spicy tilsett chili eller jalapeno ;)

   

  Hakk opp alle grønnsakene og ha de i en bolle.  Kjør kikertene i en blender og tilsett grønnsaksblandingen og havremelet. Det er viktig at deigen ikke er for bløt, tilsett mer mel hvis du synes den blir for bløt.

  Form deigen til burgere og stek de på hver side 10 min på middels varme.

  Du kan fryse ned restene og varme de opp når du ønsker det:)

  Server med hjemmelaget chips av søtpotet, og en salat.

   

  #grønnsaksburgere #burgere #middag #mat #sunn #glutenfri

   

 • 0

   

  Jeg elsker bananis og spiser det til frokost hver dag. Her er en ny variant jeg vil dele med dere:)

  * 1 Scoop Vega "Berry" protein pulver. Kjøpes her

  * 1 spiseskje chiafrø

  * 2 fryste bananer 

  * 1 kopp med fryst papaya

  * En liten neve goji bær

   

  Ha alt i en blender og spis med en gang. Jeg bruker Magic Bullet, denne er kjempegod til og hakke opp fryst frukt  Kan kjøpes her

   

  #bananis #banan #mat #sunt #ernæring #blogg #blender #frokost #helse

 • 0

   

   

   

  Jeg tar 2 fluer i en smekk og gir dere oppdatering og en oppskrift i dag;)

  Det har nå gått 2 uker siden jeg var innlagt på sykehuset. Jeg kan med hånda på hjertet si at i dag er jeg 99% frisk! Jeg er fortsatt litt sliten. Men dette er på grunn av lite aktivitet de siste ukene. Kroppen min er vant til og trene 6 ganger i uken. Nå har jeg kun rundt gått i leiligheten, så kroppen roper etter 3T.(treningssenter)  Så på mandag begynner jeg så smått og trene:) 

  For dere som er nye her så ble jeg innlagt med blindtarmbetennelse. Jeg fikk antibiotika siden tykktarmen min var også litt betent så operasjon var uaktuelt. (Blindtarmen må festes på tykktarmen) jeg ble fort frisk fra selve betennelsen, men virkningene av antibiotika kuren fikk jeg føle på. Det førte til et lite oppbluss av sykdommen min ulcerøs kolitt. Men jeg klarte og ta knekken på betennelsen i tykktarmen før det ble alvorlig. 

  Jeg ble frisk fordi jeg hvilte masse. Takket være min fantastiske kjæreste som har tatt tvillingene hver natt siden jeg ble syk:) Spiste masse næringsrik mat, (mye juice) og tok 5 tabletter  probiotika hver dag, Jeg trengte ikke prednisolon denne gangen:D 

  Jeg lyttet til kroppen min, ga den det den trengte og den ga meg helsen tilbake:) 

   

  Her kommer en oppskrift dere MÅ prøve ut. Datteren min på 5 elsker denne. Hun sa faktisk nam sjokoladekake når hun smakte på den:)

  Sjoko muffins:

   

  * 3 spiseskjeer kokosmel

  * 6 spiseskjeer bokvete

  * 3 spiseskjeer kakao

  * 1 klype salt

  * 3 spiseskjeer stevia gold

  * Et par dråper stevia toffee

  * En halv boks med kokosmelk

  * Liker du det ekstra søtt kan du bruke litt yacon sirup (en spiseskje)

  * 1 teskje bakepulver

  * Er deigen for tørr kan du bruke litt vann, den skal ikke være helt flytende. 

   

  Bruk muffinsformer og ha deigen oppi. Sett den inn i ovnen i ca 15 min på 225 grader. Avkjøl og nyt:) 

   

  #sjokolade #muffins #oppskrift #inspirasjon #ulcerøskolitt #mat #helse #ernæring #nam

   

   

 • 0

   

  Jeg vet at de fleste hater og bli fortalt hva som er farlig, at det du spiser fører til kreft. Media spyr ut med informasjon. Ikke all denne informasjonen er like god. Det er vanskelig å finne ut av hva som faktisk stemmer, hva du skal tro på. Det er du som bestemmer over kroppen din, ingen andre. Hva du velger å spise/ikke spise er helt opp til deg. Jeg ønsker og gjøre deg informert, slik at du har muligheten til å ta bevisste sunne valg for deg selv og familien din:) 

   

  Tomater på boks

  Mat på boks inneholder BPA. BPA er en "hormonhermer", som kroppen kan oppfatte som østrogen og påvirke helsen negativt. "Dårlige østrogener" er linket til brystkreft, prostatakreft, diabetes og hjertesykdommer. For og unngå BPA skift til merker som bruker glass, eller kjøp ferske grønnsaker.

   

  Bearbeidet kjøtt;  Dette er et tema som nylig har fått sett dagens lys i media. WHO har talt sin sak "Bearbeidet kjøtt kan føre til kreft". Bearbeidet kjøtt inneholder masse fett, kolesterol og natrium. Dette kan øke risikoen for diabetes, hjerteproblemer og kreft. Det er en grunn til at denne maten er i kreftgruppe 1, altså blant de mest alvorlige kreftårsakene. Ingen mengde er av denne maten er anbefalt. Spis heller økologisk rent kjøtt. 

  Margarin  Margarin kan inneholde hexan, aceton, blekemiddel, metanol, transfett og mange andre skadelige kjemikalier. Kjøp heller ekte smør som er minst mulig behandlet. 

  Vegetabilske oljer:    Vegetabilske oljer er prosesserte, og de inneholder et høyt innhold omega 6. Vi får i oss alt for mye omega 6 gjennom det vanlige Norske kostholdet. Omega 6 er betennelseskapende og Omega 3 er betennelsesdempende. Omega 6 og Omega 3 må være i balanse, hvis ikke kan det være skadelig for kroppen. Derfor bør man ta Omega 3 tilskudd. 

  Velg heller kokos olje når du skal steke maten, denne oljen tåler og bli varmet opp. Oliven olje er kjempebra på salater, men tåler lite varme.

  Mikro popkorn:  Mikro-popkon var også i media for ikke så lenge siden. Mikro popkorn kan virke hormonforstyrrende og kreftfremkallende. Forbrukerrådet testet embalasjen på mikro popkorn, de fant en rekke skadelige fluorstoffer. Forbrukerrådet testet 6 forskjellige produkter og fant disse fluor stoffene i 4 av dem. Giftstoffene ble funnet i Coop micro popcorn light, Eldorado micropop, og Maarud micropop 50 % mindre fett. I Danmark ble salget av dette popcornet stoppet, men i Norge er det fortsatt lov og selge det. Lag heller popcorn på "gammelmåten" i kjele og kjøp økologisk;)  

  Frukt og grønnsaker som ikke er økologisk:

  Dette er et tema som står mitt hjerte nær. Grønnsaker og frukt er sprayet med masse giftige kjemikalier. Ja i Norge har vi grenseverdier som sier hvor mye som er lov til og bruke. Det blir foretatt stikkprøver for å kontrollere, er dette godt nok? Hva med importert frukt? 

  Grenseverdien eller MRL (maximum residue limit), er den maksimale mengden giftrester som kan godkjennes i maten vår uten at inntaket skal være helseskadelig.

  Disse grenseverdiene har også blitt hevet flere ganger de siste årene. 

  Hva tror du skjer med kroppen din hvis du hver dag spiser litt og litt gift. En sunn og frisk kropp kan tolerere litt dritt i systemet, men en syk kropp vil ikke tåle det i like stor grad. Økologisk mat koster litt mer, men helsen din er verdt det. Vi vet ingenting om cocktail effekten som oppstår når man spiser denne maten. Men i dag får 1 av 3 kreft i Norge. Legene sier de ikke vet hva årsaken er. Vi spiser gift, kan dette ha noe med saken og gjøre?  Mandarinene som mange spiser mye av nå i disse tider har fått mye medie oppmerksomhet. 90 % av alle mandariner inneholder sprøytemiddelrester. Giftstoffene i mandarinen finner du ikke bare i skallet, de går også over i fruktkjøttet. Det er gjort funn av organofosfater som er nervegift (ett eksempel på en slik gift er sarin. Den ble blant annet benyttet i terrorangrepet på undergrunnsbanen i japan 20 mars 1995). Organofosfater som nervegift stopper synapsene, slik at kroppen ikke får tilbakemelding når den har utført en bevegelse. Det fører til kramper som tilslutt fører til at du ikke får puste). 

           Spis økologisk, støtt bærekraftig jordbruk.

   

   Bord salt:  Vanlig bord salt finner du i prosessert mat, og er ikke den typen salt som kroppen din trenger. Bord salt inneholder kjemikalene ferrocyanide og aluminosilicate, og jod. Naturlig salt inneholder mange naturlige mineraler som kroppen trenger. Kalium er en av disse, og reduserer de negative virkningene av saltet. Bytt til  Himalaya salt, denne inneholder 84 sporstoffer som kroppen trenger. 

  Aspartam:

   

  Aspartam! Dette er nok et tema som står meg nær.  At dette stoffet er lovlig i Norge er helt utrolig. Ja vi finner det i vår elskede Pepsi Max, saft, Biola, syltetøy samt i alle lettproduktene. I Norge betyr lite fett bra for deg. Lite fett betyr mye sukker, eller aspartam. Velg heller naturlige produkter med minst mulig tilsetninger. På meny kan du kjøpe funlight som er søtet med stevia. Kjøp youghurt naturell istede for youghurt med smak. (Helst gresk eller tyrkisk pga. lite tilsettningsstoffer og mye bra fett). 

  En nyere studie hvor 60 000 damer deltok. Viste at de som drakk mer enn to bokser med lett brus daglig økte risikoen for hjertesykdom med 30%. Disse damene hadde også 50% større risiko for og dø av sykdom relatert til dette.  (kilde)

  En annen studie viste at det og drikke lett brus førte til skader på nyrene. (kilde)

  En studie gjort av "Arizona State University" kan vise at aspartam fører til hjerne skade. Aspartam skader hjernen ved å legge igjen spor av metanol i blodet. (kilde)

  Aspartam har også blitt linket til overvekt, hjerneskader hos foster, diabetes, epilepsi, depresjon og mange flere sykdommer. 

   

       Slutt og drikk aspartam! Drikk farris! 

   

     

   

    Velg smart når du er i butikken, bytt ut verstingene med produkter som gjør kroppen din godt;)   

  #mat #helse #aspartam #frukt #grønnsaker #ernæring #blogg #kjøtt #media #mandarin #klementin 

 • 0

     Ønsker du og vite med om enzymer  les videre;)

  Enzymer er proteiner som er nødvendige for alle cellene i kroppen. 

  Har du problemer med fordøyelsen, kan enzymer være løsningen.  Kroppen produserer enzymer selv i munnen og fordøyelsessystemet, men det er viktig og øke inntaket gjennom mat. Vi finner enzymer i rå mat.

   

  Dette er noen av funksjonene til enzymer; 

  * Energi produksjon

  * Opptak av oksygen

  * Bekjemper infeksjoner, og reparerer sår

  * Redusere innflammasjon

  * Hjelper til med og få næring inn til cellene

  * Hjelper kroppen og fjerne giftig afall

  * Bryter ned fett i blodet, regulerer kolestrol og triglyserid nivåene. 

  * Oppløser blod propper

  * Regulerer hormon balansen

  * Reduserer aldringsprosessen.

  (articles.mercola.com)

   

  Vi spiser for lite mat med levende enzymer, dette er årsaken til at så mange sliter med mageproblemer. Går vi i butikken i dag vil  de fleste matvarene vi finner være prosessert.  Mat som er designet for vår "På farten" livsstil. Denne maten er død, full av sukker, fett og ulike stoffer som kroppen ikke kjenner igjen. Denne maten bryter ned fordøyelsessystemet og gjør det vanskeligere for kroppen og produsere enzymer.   

  Enzymer er varme ømfintlige. Dette betyr at hvis du varmer opp maten vil enzymene dø eller endre struktur, da vil de ikke være i stand til å hjelpe kroppens fordøyelsessystem. Når du spiser varmebehandlet mat må kroppen jobbe ekstra hardt for å produsere enzymer. Dette kan også gi skader på fordøyelsessystemet, noe som er roten til de fleste kroniske sykdommer i dag.

  Spiser du mat med enzymer slipper kroppen å bruke energi på produksjonen selv . I Norge hvor det er kaldt, vi spiser mye enzymfattig varmmat.  Det er anbefalt at vi får 75 % av enzymene vi trenger gjennom kostholdet hver dag gjennom rå mat.    Vi har 8 primære fordøyelses enzymer, hver enkelt har sin spesielle rolle i hvordan de bryter ned forskjellig typer mat.

  Protease: Fordøyer protein
  Amylase: Fordøyer karbohydrater
  Lipase: Fordøyer fett
  Cellulase: Bryter ned fiber
  Maltase: Konverterer sukker fra korn til glukose. 
  Lactase: Fordøyer melke sukker (laktose) i melke produkter. 
  Phytase: Hjelper med fordøylsen, spesielt i produksjon av B vitaminer. 
  Sucrase: Fordøyer sukker.  Mangel på enzymer kan føre til mange fordøyelsesproblemer. Blandt annet forstoppelse, kramper, oppblåsthet, sure oppstøt osv.. Det kan gi mangelsykdommer da man ikke får tatt opp all næringen fra maten. Immunsystemet vårt befinner seg i magen, har man mangel på enzymer og fordøyelsesplager er det en stor mulighet for at immunsystemet blir komprimert. De fleste kroniske sykdommer er relatert til imunforsvaret. 

  Når vi blir eldre vil kroppen reduserers produksjonen av enzymer, da blir det enda viktigere og tilføre enzymene gjennom maten. 

  Vi kan selv gjøre tiltak for og forbedre enzym produksjonen til kroppen;

  * Vi kan tygge maten godt, siden dette vil frigjøre mer enzymer fra spyttet.

  * Vi kan spise måltider til faste tider, og unngå småspising. Kroppen vil bruke all sin kapasitet på og fordøye mat hvis vi spiser hele tiden. Får fordøyelsesystemet hvile kan kroppen bruke energien sin på andre oppgaver som restitusjon. 

  * Spise masse rå mat. 

   

  Mat med de beste enzymene;

  Enzymer finnes i frø, og belgfrukter som har eller er i ferd med å spire. Spirer disse matvarene vil det øke innholdet av enzymer ( kan fremprovoseres ved å legge dem i bløt før man koker de).   

  Andre gode kilder til enzymer er; 

   

  * Extra virgin oliven olje

  Inneholder enzymer som bla. bidrar til og bekjempe kreft ved og motvirke betennelsestilstander i kroppen.   * Rått kjøtt, og melkeprodukter  Råmelk inneholder masse bakterier som er bra for magen.

  Rått kjøtt, melk og fisk inneholder i tillegg B6. Dette er et vitamin mange har underskudd på. 

  * Rå honning

  Rå honning inneholder enzymet amylase som hjelper kroppen med og fordøye brød og korn.   * Papaya

  Jeg elsker papaya, det er synd denne frukten er så dyr i Norge. Papaya inneholder enzymet papain som hjelper oss med å fordøye proteiner. Spis papaya på tom mage eller etter måltidet for effekt. Mange tar også papaya enzymer i tablett eller pulver form.

  * Kiwi

  Spiser du kiwi etter mat kan det hjelpe med fordøyelsen og forhindre at du blir oppblåst. Kiwi inneholder også enzymer som kan hjelpe til med å bryte ned proteiner i kjøtt, melk og fisk. Så er du som meg og kroppen din sliter med og bryte ned proteiner så spis en kiwi etter måltidet:)

   

  * Bananer

  inneholder enzymene amylase og maltase. Amylase finner vi i honning og banan, bryter som sagt opp karbohydrater. Maltase bryter ned maltose (malt sukker) finnes i øl og mais sirup. Nok et slag for bananen:D 
  * Avocado

  inneholder enzymet lipase som hjelper til og bryte ned fett.  Mye næringsrik mat trenger fett for og bli tatt opp. Spis derfor avocado sammen med salaten din for optimalt næringsopptak.    

  Annanas

  inneholder enzymet bromelain som hjelper til med og bryte ned protein. Bromelain kan også bidra til forebygging av kreft, og er brukt mot muskelskader, astma og fordøyelsesplager.    

   

  Når jeg skriver om rå mat, så mener jeg mat som ikke har blitt kjemisk behandlet eller varmet til mer enn 40 grader. Det kan være vanskelig og innføre rå mat i kostholdet, da man er vant til og spise varmmat mye varm mat. Jeg spiser i dag 80-90 % rå mat, men det var en stor utfordring i starten. For meg var motivasjonsfaktoren helsetilstanden min. Jeg følte meg raskt bedre og fikk mer energi. I fare for å høres ut som "TV-shop": Før jeg begynte med dette var dagen over når klokken ble 1800. Jeg hadde ikke mer energi igjen og kvelden ble tilbrakt som slakt på sofaen. Etter jeg implementerte råkost har jeg fått mye mer energi.  Jeg orker å trene, treffe venner osv. Jeg har fått livet mitt tilbake. Takk til rå mat ;)

  Trenger du inspirasjon til oppskrifter så trykk deg inn på siden til "Fully raw Kristina" her. Denne dama er rå! hun lever av 100% rå mat, og deler masse oppskrifter, og motivasjonstips.    

  Denne videoen viser hvor kraftig virkningen til enzymene er.  Har man ikke mulighet til og spise mye rå mat kan man ta enzymer i tablettform. 

  @
  Disse enzymene tar jeg daglig før et jeg skal spise et måltid som er oppvarmet.
 • 0

  Hei:D

   

  Tenkte jeg skulle dele litt middags inspo med dere. Denne retten er kjempegod, og supersunn. Masse næring og lite kalorier. Kom akkurat inn fra en gå tur ute i Hønefoss, så lua var på og luehår et faktum. Så sveisen er unnskyldt;)

   

   

  * Svart ris nudler (kjøpes på helsekost)  

  * Brokkoli, grønnkål, squash, og løk. (freset i stekepanna i et par min) 

   

                   Enjoy;)

   

  #middagstips  #helse #ernæring #sunn #mat #grønnsaker #ris #glutenfri #melkefri #vegansk 

 • 0   

  Eagles of death metal har endelig brutt stillheten etter grusomhetene i Paris. 

  Alle i bandet overlevde heldigvis terroren, men var sterkt preget av hendelsene. Det var vondt å se mine favoritt musikere i så mye smerte. EODM sitter selvsagt med stor skyldfølelse, siden det var nettopp dem de kom for og se. Dette var deres fans. Jeg har møtt Joshua Homme, han er utrolig dedikert når det kommer til fansen sin. Dette var for han som og miste familie. 

  Hele hendelsen er surrealistisk, alle livene som gikk tapt. Dette var unge mennesker som dro på konsert for ha det gøy. EODM spiller glad musikk, musikk du kan danse til, de sprer glede med musikken sin. Alle musikkelskere vet hva en god konsertopplevelse gjør med deg. 

  I dag skulle jeg selv på konsert med EODM, noe jeg hadde gledet meg til i flere måneder. EODM har et sterkt ønske om of fullføre konserten i Paris, samt turneen som ble så brått avsluttet. Da kommer jeg til og være en av de første som kjøper billett. Terroren skal ikke få ta bort vår frihet. Det er viktig at vi IKKE slutter og gå på konserter. Vi kan ikke la terroren og redselen ta ifra oss noe vi elsker og gjøre. Da har de vunnet. 

  Kjærligheten EODM opplevde etter terrorangrepet motiverer dem til å fortsette og spille. Den massive responsen fra fans, og mennesker som viser at de bryr seg. De kommer til og fortsette og holde konserter, spille musikk og spre glede. Derfor må vi som fans støtte opp og fortsette og gå på konserter. 

  Etter et terrorangrep, etter mange uskyldige sivile tap føler vi alle smerte. Det er som om vi våkner opp. Vi føler en kontakt med hverandre. Vi kan trekke paraleller med utøya og tiden etterpå. Norge ble til en, vi ble samlet. Det gjorde oss sterkere. 

  Jeg mener det er viktig og holde på denne følelsen. Vi må huske at vi står sammen, alle mennesker har et bånd, ta vare på hverandre. Sett pris på de du har rundt deg hver dag. Man vet virkelig ikke når livet blir revet bort... 

  Link til intervjuet finner du her

  Josh Homme har bestemt at alle pengene som blir donert til hans "Sweet stuff" organisasjon skal gå til og hjelpe familiene til de drepte. Ønsker du og donere kan du gå inn på linken her

   

     #peacelovedeathmetal #EODM #eaglesofdeathmetal #musikk #frihet #kjærlighet #samhold #nyheter 

 • 0

   

   

   

  Genmodifisert laks er blitt godkjent i USA og genmodifiserte planter med bedret næringsinnhold kan snart bli godkjent i EU. (forskning.no)

   

  Problemer;

  *Laksen i dag spiser stort sett vegetarisk kost, dette skader tarmene til fisken. (For basert på marine dyr er kostbart)

  *Laksen vokser for sakte. 

  *Laksen har lakselus.

  *Laksen inneholder lite omega 3. (grunnen til at folk spiser laks)

   

  hmmm.... Hva kan vi gjøre for og fikse disse problemene?

   

  Løsning;

  VI lager en mutant fisk som er resistent mot lakselus. Som vokser fort, og som tåler å spise vegetarisk GMO for som inneholder omega 3.  GENIALT! 

   

      God middag.

   

  #GMO #Oppdrett #Laks #Middag #Nam

   

 • 1  I dag ble det en enkel middag:) Har du dårlig tid er denne perfekt. 

   

  * Kål rød og grønn

  * Tomat

  * Stekte poteter

  * Quinoa

   

  #middag #sunn #ernæring #kål #quinoa #potet 

 • 3  I dag reiser vi til Hønefoss for og besøke foreldrene til kjæresten min. Da er food prep et must.

  Hva spiser en superfood junkie på reise? 

  Jeg har laget ferdige poser med supermat som jeg skal blande ut i kokosvann. (chia,goji,acai,vega protein,granateple pulver,maca) Siden det er veldig dyrt for kokosvann i Norge har jeg pulver jeg blander ut i vann. Smaker godt, er enkelt og rimeligere. kjøpes her

  Jeg har blitt hektet på "Bliss balls". Disse lager jeg med valnøtter, mandelsmør, revet kokos, dadler og stevia toffee. 

  Urte te i mange variasjoner med stevia poser, og diverse vitaminer. 

  Linfrø kjeks med masse godt krydder. Jeg bruker oregano, hvitløk, basilikum, salt og pepper. 

  Enkel food prep, gjort på en halvtime;) 

  #supermat #helse #foodprep #reise #sunn #mat

 • 0


  Jeg liker og ta tilskudd i naturlig form for og få i meg de vitaminene jeg trenger hver dag. Supermat er genialt siden de har et høyt innhold med næringstoffer og tas lett opp i kroppen. Supermat smaker også sinnsykt godt.

  Denne supermaten blander jeg i hjemmelaget sjokolade, bananis, smoothier, salat, grøt. Her er det bare og bruke fantasien;)

  Her er supermaten jeg får i meg hver dag;

   

  Rå kakao;  Rå kakao har alle de gode enzymene inntakt. Enzymer er viktig for at kroppen skal bryte ned maten vi spiser. Rå kakao inneholder også magnesium, jern, kalium, sink, kalsium, protein og fiber. Hvem elsker ikke sjokolade?;) Jeg spiser sjokolade hver dag med god samvittighet. Sjokolade gjør deg glad, kan redusere blodtrykket, nøytralisere frie radikaler, og forbedre fordøyelsen. 

  Jeg kjøper min fra iherb

   

  Acai;  Acai er proppfull med antioksidanter, og derfor en av de sunneste bærene i verden. Acai gir energi, styrker immunforsvaret, og hjelper med fordøyelsen. Acai er også god for huden og er derfor brukt i mange hudpleieprodukter. Dersom man er i overgangsalderen kan Acai hjelpe med hormonbalansen. Og sliter man med overvekt er Acaii hjelpe med og miste vekt og vedlikeholde den. 

  Bærene inneholder fiber og et høyt innhold av vitamin c. Acaii bør kjøpes økologisk siden dette er tryggere og de smaker bedre. Kjøpes her

   

  Goji Bær;  Goji bær har blitt brukt som medisin i flere tusen år. I Tibet har Goji bær blitt brukt i behandling mot høyt blodtrykk, diabetes , psoriasis, samt nyre og leverproblemer. Legenden sier også at de som spiste Goji bær levde til de ble over 100 år, hadde god helse og mistet aldri tennene. :D

  *Goji har mer C vitamin enn en appelsin. (husk det neste gang du er forkjølet)

  *Vitamin E (holder huden ung og beskytter den mot solskader) 

  *15 ganger mer jern enn i spinat. 

  *Inneholder B1, B2, og B6.

  * Inneholder masse antioksidanter, dette betyr at du aldri blir gammel hehe;)

  Løp og kjøp her;) 

   

  Maca;  Maca er min desiderte favoritt supermat. Når du starter med maca er det er viktig at du begynner med en teskje. Kroppen må tilpasse seg bruken. Jeg begynte med en spiseskje og hadde problemer med og sove. En spiseskje er anbefalt døgndose etter en uke med tilpassing. Etter at du har tatt maca i en måned, må du ta en ukes pause. Gjør du ikke det kan du få hormonubalanse. Dette høres kanskje skummelt ut, men bruker du maca riktig vil du føle deg bedre, og få masse energi. Maca er også godt for sexlivet, og hormonbalansen. 

  Jeg bruker Maca på morgenen i bananisen min, eller i et glass med sitronvann. Det er en perfekt energiboost før trening. 

  *Maca inneholder sink, jod, kobber, selenium, silika, magnesium, B1, B2, C og E. 

  Kjøpes her

   

  Granateple pulver;  Granateple i pulverform smaker fantastisk i smoothier, bananis og andre desserter. 

  * Supermat for huden din, spesielt hvis du sliter med acne.

  * Granateple hjelper og reparere fordøyelsen, samt forbedre blodsirkulasjonen. (bra for hjertet)

  * Inneholder Vitamin E, Vit C, sink, kalsium, jern, kobber og fiber.

  * Masse antioksidanter. 

  * Beskytter mot alzheimers, og brystkreft. 

  Nam! Kjøpes her

   

  Chia frø;

  Superfrø! 

  * Masse næring, nesten ingen kalorier. 

  * Inneholder kalsium, fiber, magnesium, sink, B1, B2, B3, og kalium. 

  * Kjempebra for fordøyelsen, (renser tarmen)

  Hvis du ikke har prøvd chia pudding så lag en med en gang. Chia pudding har vært fast mellomåltid hos meg og ungene mine lenge.

  Det er enkelt og lage og smaker kjempegodt. 

   

  Slenger med en oppskrift;) ( 1 prosjon)

  - 3 spiseskjeer chiafrø

  - 1 Cup med vegansk melk (kokos,ris, mandel)

  - 1 spiseskjee fibersirup eller honning (kan bruke den søtningen du har liggende)

  - Noen dråper stevia vanilje.

  Sett i kjøleskap over natten, eller minimum en time før du spiser den. Du kan toppe puddingen med akkurat det du vil. Tips; bær, kakao nibs, granola sjokolade. 

   (bildet er tatt fra dailyburn.com)

  Kjøp chiafrø i dag, like billig og kjøpe på helsekost som på nettet. 

   

  Du trenger ikke kjøpe alle med en gang. Det tar tid og innføre supermat i det daglige kostholdet. Start med en, og øk gradvis. Supermaten koster litt, men er drøy i bruk. 

  Husk og bruk koden JGM750 på iherb for og få 10 dollar avslag på første ordre.

  Lykke til;) 

  #supermat #ernæring #motivasjon #helse #nam #sykdom #naturligmedisin 

 • 2  *3 dl havremel (havgregyn i blender)

  *1 dl bokhvete

  *2 dl lys mel mix (gluten fri)

  *1/2 ts salt

  *3 spiseskjeer stevia gold

  *1 spiseskje fibersirup

  *1 spiseskje linfrømel (linfrø i blender) kan sløyfes men gir mer næring til røren.

  *1 ts bakepulver

  *1 spiseskje chia frø i 3 spiseskjeer vann. (la ligge i en min før du har over i røren)

  Bland inn kokos melk og vann til du får vaffelrøre;)

   

  #vafler #glutenfri #melkefri #vegansk #ernæring #helse #mat #nam

   

   

   

 • 2

   
  Det har gått en uke siden jeg var innlagt på sykehuset med blindtarmbetennelse. 

  Jeg fikk antibiotika i tablettform etter tre dager med intravenøst siden jeg reagerte så bra på behandlingen. (bactrim og flagyl) 

  Raskt etter at jeg begynte på disse begynte jeg og føle meg forferdelig. Det var som om noen hadde sugd all energien ut av meg, og jeg fikk store humørsvigninger. Jeg kunne våkne om morgenen og begynne å gråte, så ble jeg skikkelig sint, litt etterpå var jeg verdens lykkeligste. Jeg var blitt til et bipolart monster uten energi. Det var ekstremt vanskelig og sove om natten, lå med hjertebank og med en følelse av angst.  Jeg følte meg som en annen person, som om jeg levde i en drøm. Konstant svimmel, og tåkete i hodet.

  Da begynte jeg og undersøke disse preperatene nærmere. Bivirkningene ved og ta Bactrim er uendelige; (skrevet av pasienter som har gått på Bactrim) Dette er fellesnevnerne;

  *Diare

  *Ekstrem utmattelse

  *Insomnia

  *Oppkast

  *Mage kramper/ulcerøs kolitt

  *Kraftig hodepine

  *Angst

  *Utslett 

  *Feber kramper

  *Aggresjon.

  Dette er da noen av de vanligste bivirkningene som de fleste opplever når de går på Bactrim. Jeg har ikke summert noen av de alvorlige. 

  Bactrim er et kraftig antibaktrielt medikament som består av to typer antibiotika sulfametoksazol, og trimetoprim. Det inneholder sulfat som mange kan være allergisk mot uten og vite dette. Er man allergisk kan man få alvorlige reaksjoner av medikamentet.

  Da jeg begynte og få diare, bestemte jeg meg for og stoppe kuren. Jeg skulle gå på pillene i 9 dager men gikk på dem i tre. Jeg vet alt om antibiotika resistens, men diare for meg kan bety oppblussing av ulcerøs kolitt. Jeg viste også at fortsatte jeg på antibiotikaen ville jeg ta livet av alle bakteriene i magen. Nye studier viser at det tar opp til et år og få magefloraen tilbake til normalen. Og dette hvis man har en normal magefolora til og begynne med (IFLS). 

  Antibiotika er satan i pilleform, og bør unngås hvis det ikke står om liv og død. Antibiotika blir skrevet ut alt for ofte, og gir i mange tilfeller bivirkninger som man må slite med i lang tid i etterkant. Mange ettereffekter kan også være vanskelige eller helt umulige og rette opp. Jeg har lest mange historier fra helt friske mennesker som har gått på antibiotika for noe så enkelt som en urinveisinfeksjon, som har utviklet store varige problemer med magen. Disse problemene har vært alt fra IBS til ulcerøs kolitt og Chrons!  I USA er det mange som går på Bactrim daglig for Acne! Dette er helt utrolig. Man kan unngå unødvendig antibiotika bruk hvis man tar vare på kroppen. En urinveisinnfeksjon går som regel over av seg selv hvis man gir kroppen vitaminer og mineraler som hjelper til med å lege denne. 

  Jeg valgte og slutte på antibiotikaen fordi magen min hadde blitt bra, infeksjonen fra blindtarmbetennelsen var leget. Jeg vil ikke anbefale noen og avslutte en kur slik jeg gjorde. Det kan føre til antibiotika resistens siden man ikke tar livet av alle de dårlige bakteriene. Jeg valgte og slutte siden ulempene ved og gå på dette preperatet overgikk fordelene. 

  I dag er formen bra. Jeg sliter fortsatt litt med ettervirkningene av antibiotika kuren, det har ført til et lite oppbluss av sykdommen. Men jeg gjør det jeg kan for og reparere kroppen, og det blir bedre for hver dag som går:) Nå kjører jeg en kraftig kur med probiotika, samt probiotika fra fermentert mat for og få tilbake bakteriefloraen i magen. 

  Skal man gjøre en god ting for kroppen vil jeg anbefale og tilføre probiotika. Jeg har fått hele familien min til og begynne å ta dette tilskuddet:)

  #probiotika #antibiotika #helse #mat #velvære #sykdom #ulcerøskolitt

 • 0

  <3

      

  My soul is not contained within the limits of my body, my body is contained within the limitlessness of my soul. Ive often said that I wish people could realize all their dreams and wealth and fame so that they can see that it is not where youre gonna find your sense of completion. I can tell you from experience the effect you have on others is the most valuable currency there is, because everything you gain in life will rot, and fall apart, and all that will be left of you is what was in your heart.

            -Jim Carrey

   

 • 1


  Næringsgjær ost; (hentet fra Ourfreshkitchen.com)

  • 1 spiseskje kokos olje
  • 1 spiseskje kikert mel
  • 1 cup vegansk melk (mandel, ris,kokos)
  • ½ cup nærings gjær kjøp her
  • 1 ts Dijon sennep
  • ½ ts turmerik
  • ¼ ts paprika
  • Salt and pepper

  Varm kokos olje i en gryte til den smelter. Bland inni kikert melet og vent til det bobler. Deretter heller du i melken. Så blander du inn resten av ingrediensene og varm på middels varme i ca 2 min. 

  Guacamole;

  • 1 stor avocado
  • 1/2 lime
  • 2 klyper salt

  Nacho chips; (Simply sprouted, way better snacks. Sweet chili chips)


   

  Fås kjøpt i alle helsekoster.
   
  Quinoa taco kjøtt;
  • Quinoa (mengde etter porsjoner) kok opp i ca 10 min.
  • Taco krydder (kjøpes på helsekost)

    
  • 1 boks med hakkede tomater. (fres alt i en gryte i et par min)

  Tortillas;


   

  fyll med det dere ønsker av grønnsaker;) Jeg brukte tomat, spinat, paprika og løk.
   
   

   

 • 0  Alle som har mat allergier vet hvor vanskelig det er og finne mat man kan spise når man er på reise, på besøk, eller på farten. 

  Jeg spiser ikke kjøtt, meieriprodukter, eller gluten. Disse ingrediensene er i ALT! 

  Hver gang jeg skal på resturant på et nytt sted er det utrolig slitsomt. Det blir brukt laaang tid på å gå å se på menyer. Det har gått mye i potet og salat, andre ganger har jeg latt vær å bestille. Det er ikke gøy og sitte på resturant sulten og se på at andre spiser. 

  Jeg har slitt mye med angst når det kommer til sosiale sammenkomster, og når jeg er på besøk hos folk som ikke kjenner meg og min sykdom.

  Dette er ikke noe man åpner samtalen med under et middagselskap "Jeg har en betent tarm, og kan desverre ikke spise maten dere serverer". Så for å spare meg for å måtte sitte å forklare hele sykdomsbildet har det gått mye i "Jeg er mett" "Jeg spiste før jeg kom". Eller rett og slett avlyse for og slippe og komme opp med en unnsykyldning. 

  Jeg føler at det har blitt mer akseptert i samfunnet og ha spesielle dietter. Glutenfritt har blitt poppis blandt de fleste, og dermed akseptert. Dette letter byrden litt ved at flere restauranter og butikker innfører glutenfri mat. Jeg trenger ikke å forklare hvorfor jeg ikke spiser gluten. Men hvis jeg sier" Jeg er veganer" er det som om å spørre etter trøbbel. Hvorfor spiser du ikke kjøtt? hvor får du protein fra? spiser du bare tilbehør? hva med fisk? du må da spise fisk! Det er som om det å ikke spise kjøtt treffer en nerve hos folk. Kjøttspiserne sender meg også spesielle blikk, som om jeg er fra en annen planet. 

  Det er først nå nylig jeg bestemte meg for og ikke bry meg om hva folk mener om kostholdet mitt. Hvis jeg skal på besøk forteller jeg om mat allergiene mine og tar med min egen mat. Dette har gjort ting mye enklere. 

  Før slet jeg også veldig med å se andre spise maten jeg ikke kunne spise. Det var det skikkelig vanskelig og sitte ved siden av kjæresten min når han spiste en hvetebaguett. Noen ganger kom rebellen i meg frem " Jeg vil også være som alle andre, fuck dette" Så spiste jeg det jeg hadde lyst på. Så ble det våkennatt med magesmerter. Nå har smaksløkene mine tilpasset seg den nye sunne friske maten. Jeg har ingen problemer med å se andre spise den gamle favoritt maten min. 

  For dere som sliter med ideer til mat på reise, besøk og lignende så skal jeg lage et innlegg med oppskrifter og inspirasjon til dette snart;)

   

 • 0

   

  Anbefaler alle og melde seg på denne eventen hos food matters. Iløpet av fire dager får du tilgang til fire dokumentarer samt fire intervjuer med spesialister innen helse. 

  Jeg har sett disse dokumentarene og de har gjort et sterkt inntrykk på meg. 

  Link; www.fmtv.com/live 

  #foodmatters #helse #mat #ernæring #dokumentar #event #sykdom 

   

 • 2

  På onsdag dro jeg på kafe med en av mine beste venner. Hun fortalte om moren sin som i mange år har slitt med mageproblemer. Hun har en diagnose som heter kronisk opstipasjon. Det betyr at tykktarmen er død og må fjernes. Hun må da gå med en stomi pose på magen for resten av livet. Denne diagnosen er det desverre lite og gjøre med siden det har gått så langt. Hun fortalte at moren mange ganger lå på gulvet og skrek i smerte, og venninnen min følte seg hjelpesløs. Slike historier gjør skikkelig vondt og høre om. Dette motiverer meg til og få kunnskap ut til dere, om at man ikke trenger og ha det slik.

  Flere bekjente av meg har mageproblemer i varierende grad. Mange har oppsøkt lege men legen klarer ikke og finne årsaken. Leger klarer ikke og finne årsaken siden de ikke har opplæring i hva som er problemet. 

  Jeg har stor tro på at problemet er hvordan vi spiser, hvordan vi lever livene våre. Løsningen finnes ikke i tablettform! 

  Vi lever i et samfunn hvor tid er mangelvare. Vi stresser fra jobb til barnehage til trening, hele livet er bygd rundt og prestere på høyest mulig nivå. Vi har ikke tid til og sitte oss ned og puste, ta et øyeblikk for oss selv hvor vi kan reflektere.   Stress setter kroppen i fight or flight modus. Kortisol mengden i kroppen vil da øke, (stresshormonet i kroppen) dette øker blodtrykket, blodsukkeret og gjør immunsystemet svakere slik at vi er mer mottagelig for sykdom. 

  Vi spiser også mye av maten vår på farten. Stress endrer hvordan kroppen vår fordøyer maten, og påvirker hvilke matvalg vi tar. Vi har ikke lyst på en salat når vi er på farten, kroppen roper etter fett, stivelse og sukker. 

  Hvor kan man finne dette? Jo i prosessert mat i en fin pakning med en fin farge som lyser opp når du går inn i supermarkedet.  Maten er ferdiglagd, smaker godt og tilfredstiller alle de emosjonelle behovene man skulle ha på dette tidspunktet. 

  Kronisk stress endrer magefloraen, og fører til innflammasjon. Innflammasjon er roten til de fleste kroniske sydommer samt begynnelsen til kreft. 

  Det er på tide og se på helheten, det er på tide og tenke på helsen vår. Det er ikke egoistisk og ta vare på seg selv, det er egoistisk og ikke gjøre det!. Tenk på alle rundt deg, alle som blir påvirket, alle som må se deg lide og føle seg hjelpesløs. 

  Dette er grunnen til at jeg begynte og blogge! Jeg ønsker og motivere dere til å gjennomføre en endring i livene deres. Man trenger ikke ha det vondt, man trenger ikke en koffert med medisiner for og komme gjennom dagen. 

   #motivasjon #sykdom #helse #ernæring #stress

 • 2

     Denne uken har PT Helle Bornstein angrepet bananen. Hva har bananen gjort mot Helle Bornstein? Dette tar jeg som et personangrep. Bananen har alltid stått meg nær og har vært med meg gjennom hele livet. 

  Bornstein sier følgende på bloggen; " litt sukker er greit, men for de som sliter med overvekt og magefett er banan ikke smart mat".

  Jeg tror ikke de som er overvektige og har litt ekstra rundt magen ble slik fordi de spiste for mye banan.

  Hvis bananen var synderen vile det vært mange overvektige diabetiske apekatter løpende omkring. 

  Jeg blit provosert av dette siden Bornstein har stor inflytelse på mange mennesker. I dagens samfunn spiser vi alt for mye sukker, det er sant. Men det finnes så mange andre kilder og angripe enn den stakkars bananen. 

  Hva med og lage et innlegg om hvor mye juice man drikker daglig, hvor mye sukker som skjuler seg i ferdigmat? Nesten alt du får kjøpt på butikken som har embalasje har sukker i seg. Hva med alle proteinpulverene som er på markedet? De fleste inneholder mye sukker, eller aspartam. Aspartam gir økt sultfølelse som kan medføre overvekt. Aspartam finnes i så å si alle lettprodukter i Norge idag. Hvor mange overvektige drikker ikke Pepsi Max? og spiser lettprodukter? 

  Vi spiser oss syke, bananen er ikke synderen! 

  Helle anbefaler også at en sunn pizza er og dele et pitabrød i to og spise dette. Jeg vil tro at det å spise en banan har vært en del sunnere enn et prosessert lyst pitabrød med store mengder sukker og gluten. Dette er ikke ment som et personangrep mot Helene, hun gjør en god jobb med og bidra til bedre helse i Norge. Men jeg synes det er på tide og skifte fokus. 

  Vi gir kroppen vår så mye dårlig mat, at vi blir syke.  Det er et alt for stort fokus på kalorier. Kalorier har blitt et mål på om et produkt er sunt. Dette mener jeg er helt absurd.

  Med å skifte fokus så mener jeg fokus bort fra og telle kalorier. Et produkt er ikke sunt fordi det har 60 kcal. Det og være tynn er ikke et mål på god helse. En tynn person kan ha mange helseproblemer, en person med noen ekstra kilo på kroppen kan ha færre. Målet må være god helse, og god helse finnes i mange fasonger.

  Spis mest mulig naturlig mat, mat som ikke er prosessert.

  Vær så snill slutt og kritisere banan, honning, og annen "sukkerholdig" mat som kommer fra naturen. Dette er mat som vi har spist i lang tid og som kroppen kan bearbeide. 

  Jeg vil avslutte dette innlegget og ta et slag for bananen med et par fun facts om denne fantastiske frukten;)

  *Banan kan hjelpe mot depresjon.

  *Banan gjør deg i bedre humør.

  *Bananer inneholder B6 som kan hjelpe med stress.

  *Bananer kan hjelpe mot høyt blodtrykk.

  *Bananer har et høyt innhold fiber, som er bra for fordøyelsen.

         

        Ta den Helle Bornstein;) 

   #banan #hellebornstein #mat #helse #sunnfornuft 

   

 • 1


  I rest my case.

 • 1  Denne er sykt god;)

  * 2 store frosne bananer

  * En stor neve frossen mango i biter

  * En stor neve frossen annanas i biter

  * 1 neve gojii bær

  * 1 spiseskje Acaii

  * 1 scoop Vega tropical tango protein pulver

  Blend alt sammen i blender.

  Topping; blend dadler og stevia toffee og ha over isen.

   

  Alle produktene kan kjøpes Iherb.com. For og få 10 dollar i rabatt på første ordre skriv inn koden JGM750. 

   

 • 2

  Hei

  Jeg var litt vell ambisiøs med mitt 10 dagers juiceprosjekt. Jeg var utslitt etter den harde antibiotika kuren og kroppen trengte fast føde. Jeg bestemte meg for og fokusere på mest mulig næring til hvert måltid, samt ro rundt og etter måltidet. Dette er viktig for optimal fordøyelse. Jeg har alltid spist lite til hvert måltid, dette har resultert i maaange måltider iløpet av dagen. Dette er ikke bra da kroppen konstant går og fordøyer mat. Gjør man dette vil noe av maten forbli ufordøyd og råtne i tarmen, noe som kan gi fordøyelsesproblemer. Jeg har derfor kuttet i måtidene for og gi tarmen hvile.

  En vanlig dag hos meg består nå av følgende;

  Frokost:

  - Bananis med rå sjokolade  -5 store økologiske bananer (fryst)

  -1 scoop Vega vanilje protein

  - 1 stor skje maca

  - 1 stor skje acaii

  - Noen dråper med mint essens

   

  Rå sjokolade;

  - Kakao smør

  - Noen dråer stevia toffee

  - Kakao pulver

   

  Lunsj

  En stor grønnsaks juice;  - Rødbeter

  - Gulerøtter

  - Epler

  - Selleri

  - Ingefær

  - Squash

   

  Mellom måltidene drikker jeg masse urtete;  - Grønn te/matcha

  - Astragalus

  - Detox te (med en blanding av urter)

  - Camomille

   

  Mellom lunsj;

  Grønnsaksjuice  Kveldsmat/middag:  - Hjemmelaget glutenfritt brød med pesto(vegansk)

  - Valnøtter

  - Salatmix

  - Tomat

  - Rødløk

  - Squash

  - Matcha te

   

  Tilskudd;   

  Dette fungerer for meg, og magen føles bedre ut allerede;)

   

   

   

   

 • 2  Våknet i morges og sjekket Facebook slik jeg vanligvis gjør. Det første som kommer opp er Eagles of Death metal med følgende kommentar;

  "we are still currently trying to determine the safety and whereabouts of all our band and crew.  Our thoughts are with all of the People involved in this tragisk situation."

  What? Jeg klikket meg øyeblikkelig inn på vg Terrorangrep i Paris! Angrep på konsertlokale! Flere drept! 

  Hjertet sank! 

  Queens of the stone age har alltid vært mitt favorittband. Josh Homme er en av favoritt musikerne mine. Jeg skal (skulle) på konserten til eagles of death metal i Oslo om to uker.

  Tanken på at noe slikt kan skje er uvirkelig.

  Det er ikke en tanke man har når man skal på konsert. Det er utrolig trist og tragisk.... har ikke ord. 

  Tankene går til alle berørte♥ 

  #eaglesofdeathmetal #Paris 

   

 • 0

      

  Jeg har alltid vært en rebell, reagert som et lite barn når ordrer ble gitt ved å gjøre stikk motsatt. Men det er en autoritetsgruppe jeg tidligere aldri stilte spørsmål til og det er leger, samt sykehuspersonell. Jeg har alltid beundret de for jobben de gjør, alltid trodd blindt på kunnskapen de besitter. 

  Men er dette alltid lurt?

  Jeg har vært inn og ut av legekontor og sykehus oppover årene og har dannet meg mange erfaringer jeg vil dele med dere. 

  1. Jeg har alltid hatt problemer med acne, det har vært en stor psykisk påkjenning, og jeg har prøvd det meste for og kvitte meg med problemet. Før jeg begynte og lese om kroppen, gikk jeg til legen for å få hjelp. Jeg var allerede diagnosert med ulcerøs kolitt. Jeg ble da satt på antibiotika (tetracyclin) jeg fikk ta ut så mye jeg ville av preparatet. Det hjalp i starten, og jeg var lykkelig for at jeg hadde funnet løsningen. Jeg gikk ut kuren, kvisene kom tilbake med hevn! mye værre enn det opprinnelig var. Jeg fikk også et kraftig utbrudd av ulcerøs kolitt. Legen visste om diagnosen min, men likevel satte hun meg på antibiotika hvor en av bivirkningene er ulcerøs kolitt!!!

  2. Droppet antibiotikaen for en stund, dro tilbake til legen for samme problem. Jeg ble denne gangen satt på p piller (diane). Dette er noen av de kraftigste p pillene på markedet, og mange har fått blodpropp ved å ta denne typen. Gikk på disse en stund, ja de fungerte kvisene ble så og si borte. 3 mnd inn i kuren fikk jeg kraftige magesmerter, og ble lagt inn på sykehuset. Jeg begynte og undersøke hva som kunne være triggeren. Jeg fant ut at dersom man hadde blitt diagnosert med ulcerøs kolitt skulle man IKKE ta preparatet. Man skulle kanskje tro at fastlegen min som hadde vært med meg gjennom mye av sykdommen, ikke har ville skrevet ut noe som ville forverre tilstanden min. 

  3. Dro til hudlege, fikk beskjed om å ta antibiotika og p piller. ( han var informert om min sykdoms tilstand) Jeg nektet såklart og ta disse pillene. 

  4. Hver gang jeg har vært innlagt har jeg fått beskjed om å spise loff. Jeg har også blitt fortalt at kosthold ikke har en sammenheng med tarm sykdommer. Hvor er logikken der? Jeg har en tarm som er full av sår, en syk kropp som er desperat etter næring, og kosthold har ingenting å si? Den må du lenger ut i skogen med! Jeg ser også hva som blir servert på sykehuset. På gastro (mage, tarm avdelingen) blir det servert brød(ferdigbrød med ekstra mye gluten) melk (de fleste med mageproblemer er laktose intolerante) og sukker! I går ble det servert kake og gele til de syke pasientene. Jeg så pasienter som knapt kunne gå fordi de hadde så vondt i magen spise kake! Jeg får så vondt av å se dette, 

  Jeg var engang ulært og naiv selv, og trodde legene hadde alle svarene, jeg spiste loffen min og det første jeg fikk etter koloskopien var en stor pose med marsipan. Men det siste en syk kropp har behov for er sukker. 

  Jeg vil poengtere at leger er en nødvendighet, og mange er utrolig gode i jobben sin. Men når det kommer til kosthold og det å ta seg tid til å se hele bildet faller de kort. Leger har ikke fått opplæring i kosthold, og viktigheten av dette i og kurere sykdom. De har heller ikke tid til å sette seg ned og ta en helevaluering av pasienter som kommer inn døren. Det er ikke deres feil. Derfor må man som enkeltperson selv ta ansvar for egen kropp ved og være informert. 

  Det er mye redsel knyttet til sykdom, man føler seg hjelpesløs og trenger noen å støtte seg på. Mange stoler blindt på legens råd, og gjør det legen sier likevel om det strider mot hva man selv tror på. Det e lov og stille spørsmål når legen skriver ut medisiner, det er lov og være kritisk. 

  Ta ansvar for din egen helse, les bøker, se dokumentarer, still spørsmål,

  Kunnskap er det viktigste våpenet man kan ha i livet.

  #ulcerøskolitt #helse #sykdom #kosthold #ernæring 

 • 0  Det har snart gått tre år siden jeg var innlagt på sykehus. For to dager siden ble dette virkeligheten nok en gang. 

  Jeg gikk hele helgen med stikkende magesmerter som økte i smertegrad. Smertene startet som små rier midt i magen som flyttet seg ned i høyre kvadrant av magen. Jeg har gått igjennom sykdomslære på skolen og visste godt hva dette kunne være. Tankten på blindtarmbetennelse var skremmende. Jeg visste at dette kunne være en livstruende tilstand hvis den ikke ble oppdaget. 

  På mandag dro jeg på legevakten, jeg var utslitt og smertene var nå utholdelige. På legevakten fikk jeg spørsmålet om jeg hadde avføringsproblemer? jeg sa at ja jeg hadde hatt hard mage i noen dager. Jeg ble derfor sendt hjem med avføringsmiddel!

  Iløpet av kvelden ble jeg skikkelig syk, vi dro derfor på legevakten igjen. Denne gangen fikk jeg komme inn og bli undersøkt. Etter 7 timer med venting fikk jeg en CT, denne undersøkelsen viste en blindtarmbetennelse. Jeg ble da sendt hjem med blindtarmbetennelse, hurra for helsenorge.

  Problemet med blindtarmbetennelse når man har en kronisk sykdom som ulcerøs kolitt er at jeg har en kronisk betennelse i tykktarmen. Tykktarmen må være helt frisk for og kunne operere blindtarmen. Jeg ble derfor innlagt på sykehuset og medisinert med intravenøs bredspektret antibiotika. Jeg er i utgangspunktet veldig skeptisk til bruk av antibiotika. Når man bruker antibiotika vil alle bakteriene dø, også de gode. Når man har problemer med fordøyelsesystemet er antibiotika noe av det siste man vil ha i kroppen. I mitt tilfelle var det helt nødvendig med denne behandlingsformen, så jeg hadde ikke noe valg. 

  Antibiotika kan utløse ulcerøs kolitt og gi mange komplikasjoner i tarmsystemet, dette gjør meg livredd. 

  Jeg er har tre barn, og har nylig blitt tvillingmor. Så det og ligge på sykehuset var ingen mulighet for meg. Jeg ble skrevet ut etter en dag og drar nå på sykehuset tre ganger daglig for å få anitbiotika intravenøst. Dette skal jeg gjøre ii ti dager. 

  Det har vært noen emosjonelle dager, mye smerte gråt og følelse av håpløshet. Jeg var på vei mot god helse, og føler at jeg nå er tilbake på startstreken. 

  Jeg har bestemt meg for at jeg skal være sterk og bygge opp kroppen min igjen. Jeg skal derfor startet på en ti dagers juice faste for og tilføre kroppen min optimal næring når den er så brutt ned som den er nå. Hver dag vil jeg også fylle på med probiotika. (Probiotika er levende bakterier som er gode for fordøyelssystemet)

  Mange vil si at dette er bortkastet tid og penger, siden antibiotika vil ganske enkelt ta livet av probiotikaen. Men studier viser at bruk av probiotika under en antibiotika kur vil redusere bivirkningene som antibiotikaen har på kroppen. Jeg har gått på probiotika i mange år og har sett fordelene dette tilskuddet har på kroppen.

  Når kroppen går igjennom en antibiotika kur vil man også være mer mottagelig for candida. Candida er en soppinfeksjon som endrer kroppens bakterie komposisjon når kroppen bygger seg opp igjen. Candida vil gjøre det vanskelig for kroppen og bygge opp de gode bakteriene.  Mange som har gått på en antibiotika kur mangler en bakterie som heter Lactobacillacae. Denne bakterien kan man tilføre kroppen gjennom og ta probiotika. Har man ikke denne bakterien i kroppen vil man være mer mottagelig for candida.

  Etter juice fasten så skal jeg tilføre kroppen ekstra probiotika gjennom fermentert mat, og kutte sukkerinntaket. Med å kutte sukkerinntaket mener jeg ikke bare vanlig raffinet sukker, men også fruktsukker, agave, og honning. Dette er veldig viktig siden candida livnærer seg av sukker. Min søtningskilde i en periode vil da bestå av stevia. Kostholdet mitt vil da bestå av grønnsaker, urtete, og frukt med et lavt sukkerinnhold.  

  Jeg kommer til og dokumentere denne prosessen på bloggen så dere kan følge med:) Jeg har tidligere forsøkt en juice faste men måtte legge inn årene etter 3 dager da matsuget kom og tok meg. Men jeg er mer motivert enn jeg noen gang har vært, så dette blir spennede. 

  Wish me luck;) 

  #ulcerøskolitt #helse #ernæring #sykdom 

 • 0

  Mitt første møte med Ulcerøs kolitt kom da jeg var 12 år gammel.  I familien min har både pappa og bestemor samme sykdom. Pappa hadde fortalt meg at han noen ganger blødde når han gikk på do. Men da jeg for første gang så hele doskålen fylt med blod ble jeg livredd. Jeg sa ingenting til noen, jeg var redd og flau, så jeg snek til meg noen av sukkerpillene til pappa (homopat medisin) og ble utrolig nok frisk. Jeg tenkte ikke mer på sykdommen, og levde symptomfri i 7 år. (Det er uvanlig at ulcerøs kolitt skal utvikles så tilig i livet, sykdommen starter som regel ikke før man er i 20 års alderen) så jeg fikk en forsmak.

  Våren 2007 startet helvette for alvor, jeg holdt det for meg selv fra april-august. I juli dro jeg på sydenferie med min daverende kjæreste. Jeg var veldig syk. Dette var også vår første ferietur sammen. Hele turen var utrolig slitsom, jeg prøvde hele tiden å skjule at jeg var syk. Turen var preget av magesmerter, do turer, samt følelsen av å være konstant tom for energi. Det ble mye alkohol noe som gjorde alt vondt værre.

  Da vi kom tilbake var jeg så syk at jeg brøt sammen, fortale det til kjæresten og familien min. For meg var sykehus uaktuelt, siden jeg haddde ekstrem sykehus fobi, så jeg valgte heller og gå med smertene.

  I september var magesmertene blitt så sterke at jeg ikke klarte og gå. Jeg lå i sengen og vred meg i smerte, og kastet opp. Skulle jeg på do måtte jeg ta pauser, der jeg la meg på gulvet. Da satt kjæresten min ned foten og ringte sykehuset og bar meg inn i bilen.

  På sykehuset ble jeg innlagt med en gang. Jeg var så fjern av smertestillende og av sykdommen at jeg ikke fikk med meg alvoret i situasjonen. Tanken på å kunne dø, var ikke noe som streiftet meg. Jeg var 19 år og udødelig i mitt eget hode. Men jeg fikk vite i etterkant at dette kunne ha vært situsjonen.

  Jeg fikk kortison injeksjoner, ble jeg ikke bedre skulle jeg opereres. De villa da ta ut deler av tarmen min og legge inn en stomi.

  Jeg fikk en forferdelig avføringsvæske som jeg skulle drikke 1 liter av, for å bli forbredt til koloskopi. Hele tarmen måtte tømmes, dette var tidkrevende og slitsomt på en allerede nedbrutt kropp. Jeg blødde så mye at det var vanskelig og se når jeg var ferdig tømt, så legen tom avgjørelsen at det var nok. Jeg ble da lagt på en båre og fikk på meg en hvit kjole med åpenrom rundt rompa. ( ja dette var kjempe gøy)

  For dere som ikke vet hva koloskopi er, så er det en undersøkelse hvor man får en ledning med et kamera opp i endetarmen og gjennom hele tarmen. Denne koloskopien kommer jeg til å huske hele livet, den var utrolig smertefult. Jeg var betent og hadde blødende sår gjennom hele tarmen. Og hva gjør man med noen som har en tarm i denne tilstanden? jo man pakker en tykk ledning med et kamera opp i den. Jeg skrek og skrek og skrek, til slutt måtte de avslutte undersøkelsen. Det var alt for smertefullt.

  Jeg fikk basert på tarmen`s tilstand og min arvelige tilbøyelighet, diagnosen ulcerøs kolitt.

  (betennelses tilstanden skiller disse to sykdommene.) skal skrive et detaljert innlegg om dette senere.

  Jeg lå på sykehuset i en natt, det var nok, jeg nektet å være der lenger. Jeg fikk reise hjem med forebehold om å komme tilbake på sykehuset på morgenen og på kvelden for å få injeksjoner med kortison. Kortison injeksjonene varte i et par uker og jeg ble fort friskere av behandlingen. Jeg begynte å gå på skolen som vanlig. Der  brukte jeg å røyke med vennene mine. Ved neste sjekk hos legen var han i overrasket over hvor fort jeg hadde blitt frisk. Han hadde vært sikker på at jeg måtte operere ut tarmen. Jeg fortalte ikke om røyken, da jeg på dette tidspunktet ikke visste at nikotin har en positiv helseeffekt på ulcerøs kolitt.

  Jeg fikk en resept på prednisolon,( steroider). Dosen var 60 mg, som jeg skulle trappe ned på over lang tid. Jeg ble ikke fortalt om bivirkningene av kortison behandlingen og prednisolon. Alt jeg fikk høre var at jeg kunne gå opp i vekt og få et rundere ansikt. Jeg som forfengelig 19 åring, så var det å gå opp i vekt og få bolle hode, det verste som kunne skje. Legen sa også at det var også viktig at jeg trappet ned på medisinen, akkurat hvor viktig dette var fikk jeg ikke spesifisert.

  Prednisolon er kortison et stresshormon som eksisterer naturlig i kroppen, så når man får dette tilført gjennom medisin slutter kroppen og produsere det. Slutter man da med prednisolon for raskt kan man dø, eller det kan medføre langvarige alvorlige konsekvenser for helsen. Kroppen bruker langtid på å starte produksjonen igjen.     Jeg fikk også beskjed om å spise loff!!! Har jeg i dag med den kunnskapen jeg sitter med fått beskjed om å spise loff når kroppen min var i denne tilstanden hadde jeg mest sannsynlig kjeftet legen huden full.

  Tiden etterpå var beintøff. Jeg fullførte kuren, ble "frisk"  og blødningene sluttet. Men det var ikke slutt der, ettervirkningene av all kortisonen skulle jeg føle på i lang tid fremover. Jeg var så sint, og emosjonell, kunne gråte av ingenting. Kjæresten min spurte hvorfor jeg var så lei meg, men jeg visste ikke. Jeg trodde jeg holdt på å bli gal. Prednisolon påvirker også søvnkvaliteten, jeg lå med hjertebank hele natten uten å få sove. Huden min fikk også gjennomgå, jeg fikk kviseutbrudd over hele ansiktet, og gikk opp i vekt. Selvtilliten min var på bunn! 

  ( meg på og av prednisolon)  Etter selve prednisolon kuren, ble jeg satt på en lav dose prednisolon og asacol tabletter. Jeg begynte å miste håret av asacol, så jeg bestemte meg for å sluttet helt med begge medisinene. Jeg hadde symptomer fra sykdommen hele tiden og det preget hverdagen min, jeg kunne ikke sitte i forelesningsalen uten og få enorme luftsmerter, jeg var utslitt hele tiden, og huden min var helt forferdelig. Blødningene kom og gikk, jeg tenkte ikke så mye over det. Jeg ble vant til at doskålen var full av blod. Denne nye hverdagen ble vanlig for meg, det var sånn livet var med en kronisk sykdom tenkte jeg.

  Juli 2008 ble jeg igjen alvorlig syk, det ble slutt mellom meg og kjæresten min og dette utløste utbruddet. Jeg tok ikke vare på meg selv, brydde meg ikke om at jeg var syk, bruddet overskygget sykdommen.  Meg september 2008. Her var jeg veldig syk, men denne sykdommen vises ikke på utsiden, så jeg tok på et smil og prøve og skjule hva som foregikk på innsiden.

  Nok en runde med sykehusbesøk, steroider og jeg ble igjen "frisk".

  Legen anbefalte meg og ta enda en koloskopi nå som tarmen var bra, jeg sa ja til dette. Det angrer jeg på... Jeg trodde den første undersøkelsen var smertefull men denne toppet den forrige. De som undersøkte meg kunne ikke ha hatt mye peiling på det de drev på med. Jeg fikk ikke smertestillende, fordi da ble jeg liggende litt på sykehuset etterpå (noe de ikke ville, siden dette kostet penger.)  En sykepleier måtte ligge oppå meg og holde meg nede når ledningen traff en sving i tarmen. Å det er maaange svinger i tarmen, dette var sykt smertefullt. Sykeleieren kom borti med ledningen hver gang de møtte en sving, da jeg var ferdig og skulle reise meg fosset det blod ut av meg. Jeg vil si denne undersøkelsen var vondere enn å føde datteren min.

  I de neste årene selvmedisinerte jeg meg med prednisolon og asacol når jeg ble syk. Jeg fant også ut at niktotin har positiv helseeffekt mot ulcerøs kolitt, og startet derfor med snus. Kostholdet mitt besto fortsatt av hvete, meieriprodukter og kjøtt samt alkohol i helgene.

  Jeg begynte i min første jobb august 2011, nyutdannet fra BI begynte jeg som account manager for et nyoppstartet firma. Dagene på jobb var tøffe, jeg kunne ikke dra hjem slik jeg kunne på skolen. Jeg hadde kundekontakt hver dag og budsjett jeg måtte innfri hver mnd. Jobben var veldig stressende, og det var mange dager med magesmerter.  Men jeg elsket kollegaene mine og ville gjøre en god jobb så jeg holdt ut.

  I Januar 2013 fikk kroppen min nok, jobben var utrolig krevende og jeg nok en gang tok ikke vare på meg selv. Det var mye alkohol, stress, og dårlig kosthold. Jeg begynte og få sterke stikkende magesmerter, det kjentes ut som rier som kom og gikk. Jeg var vant til å ha vondt i magen, så jeg tenkte at det går over. Det gjorde det ikke, men jeg gikk med disse riene i en mnd før jeg tok affære. Mamma dro meg med på legevakten en fredag, men jeg ble sendt hjem siden  jeg var diagnoisert og det var få mennesker på jobb. Så da dro jeg hjem, og var hjemme fra jobb i 2 dager før jeg dro tilbake på jobb.

  Jeg satt på jobb hver dag i en uke etter dette med utrolige smerter, men ingen skulle få se hvor vondt jeg hadde det. Jeg har alltid vært veldig pliktoppfyllende, og det var ekstra vanskelig og fortelle at jeg var syk når jobben var så avhengig av meg. En dag da jeg kom på jobb besvimte jeg nesten, og gikk på do. Aldri hadde jeg sett så mye blod!  Jeg var på gråten da jeg fortalte sjefen at jeg var syk å måtte på sykehuset med en gang. Jeg dro hjem og la meg i sengen, søsteren min kom og hentet meg, da var jeg så dårlig at jeg kastet opp og klarte knapt og gå. Jeg ble innlagt på dagen, pumpet full med kortison og morfin. Jeg var i himmelen, dette var første gangen på lang tid hvor jeg ikke følte smerte.

  Jeg ble på sykehuset i 4 dager, jeg nektet og ta en ny koloskopi, så jeg ble satt på en høy dose med prednisolon og en laaaang nedtrappingsplan. Jeg var helt nede, syk og lei av og føle meg forferdelig. Jeg visste også hva som kom... alle bivirkningene av prednisolon. Jeg visste at jobben var avhengig av meg, så jeg kom meg raskt tilbake på jobb, enda kroppen ikke var klar for det. Denne gangen trappet jeg ikke ned på prednisolon kuren slik legen sa, jeg trappet ned alt for fort. Dette er livsfarlig, men jeg brydde meg ikke, jeg ville ikke gå på denne medisinen lenger.  Heldigvis så gikk det bra denne gangen, men dette er ABSOLUTT noe man ikke gjør.

  Jeg fortsatte i jobben og fungerte så som så. I September 2013 kom vendepunktet i livet mitt. Jeg hadde akkurat fått meg ny kjæreste og skulle på besøk hos han i Bergen med datteren min. Det var først da jeg skjønte hvor dårlig jeg egentlig var. Kroppen min var utslitt, jeg klarte ingenting alt var slitsomt og jeg ville bare sove. Jeg sykmeldte meg fra jobben uken etterpå, og forble sykmeldt til jeg sluttet i jobben.  (Meg og datteren min helgen i Bergen.)

  Etter dette ble jeg så å si sengeliggende i et år. Kroppen min var helt nede, jeg elsket og trene men nå kunne jeg knapt gå en liten tur utenfor huset uten og bli kjempe sliten. På gunn av økonomiske årsaker startet jeg igjen i gammel jobben for et par mnd i januar, men måtte gi meg etter to mnd fordi kroppen ikke klarte det.

  Jeg brukte mye tid på å studere alternative måter kroppen min kunne bli frisk på. Jeg begynte med vegetarkost, glutenfritt, drakk nesten ikke alkohol, og begrenset sukkerinntaket mitt drastisk. Jeg skjønte at kroppen min hadde blitt syk fordi jeg ikke tok vare på den, og at jeg måtte legge om hele livsstilen min for å kunne reparere skaden.   Det var tøft, det var mange dager med lite mat fordi jeg ikke visste hva jeg skulle spise. Hele det norske kosthold er bygd opp på hvete, meieriprodukter og kjøtt, altså all maten jeg ikke kunne spise. Jeg kjøpte mange produkter som var merket glutenfri, disse produktene er dyre og har som regel et mye høyere sukker og fettinnhold enn vanlig mat. Men da var jeg sikker på at maten jeg fikk i meg var glutenfri.

  Jeg var innom mange dietter som skulle hjelpe meg og bli frisk, blant annet scd dietten, rå veganer og paleo. ( skal fortelle om disse diettene i et innlegg senere) Jeg lærte mye og det bidro til at jeg i dag endelig har funnet balansen i kostholdet og i livet mitt. Jeg har også vært medisinfri i 2 år uten symptomer fra sykdommen.

  Jeg holdt på og miste livet, miste tarmen min, og miste gleden ved å leve. Et liv på prednisolon unner jeg ingen. Prednisolon redder mange i liv og død situasjoner, så da er det såklart nødvendig. Men hvorfor gå på prednisolon kontinuerlig når det finnes alternativer?

   

   

  Let Food Be thy medicine

  Let Medicine be thy food

  - Hippocrates -376 B.C.

   

  #ulcerøskolitt #helse #motivasjon #mat #sykdom

   

 • 0

  Dette er noe jeg har ønsket og gjøre lenge, så i dag bestemte jeg meg. Jeg gjør det!

  Min hensikt med denne bloggen er og hjelpe mennesker som er kronisk syke. Kronisk sykdom trenger ikke være en livstidsdom, løsningen finnes i kosthold, og hvordan man velger og leve livet.

  Jeg ble i 2009 diagnosert med ulcerøs kolitt, ( jeg vil fortelle om min sykdoms historie i et eget inlegg). Jeg har vært inn og ut av sykehus flere ganger, sykdommen ødela utrolig mye for meg. Så en dag fikk jeg nok, dette ville jeg ikke mer! Jeg la om hele livsstilen min og ble helt frisk, og har vært i remisjon i 2 år uten symptomer.

  Jeg studerer for å bli ernæringsfysolog, men er for tiden hjemme i permisjon med tvillingene mine Lana og Frøya:)

  På denne bloggen vil jeg publisere oppskrifter, dele erfaringer og informasjon om helse.

  Jeg har et brennende engasjement for helse, det er på tide med en endring. Jeg håper denne bloggen kan være en inspirasjonskilde for andre som er like lei som meg,  og som vil oppleve livskvalitet igjen.

  Livet kan bli bedre, det lover jeg:) • 2

  Velkommen til blogg.no! :)

  Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

  Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

  Bloggen
  Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

  Hashtags
  Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

  Andre nyttige sider
  Infobloggen: http://info.blogg.no/
  Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
  Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

  Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

  Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

   

  Vi håper du vil trives hos oss!

  hilsen teamet bak
  blogg.no

   

  blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

   

 • Tidforendring

  Trebarnsmor med ulcerøs kolitt. Studerer til og bli ernæringsfysolog. Her kommer jeg til å dokumentere min vei til en bedre helse. Håper denne bloggen vil inspirere og motivere andre kronisk syke til å gjøre en endring for å bli bedre. Instagram; nutritionrebel

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde